Korfbal
3 dec 2022, 19:19
Trainer Jaap Jochems
KOOTWIJKERBROEK

DWS heeft een pijnlijke en onnodige nederlaag tegen concurrent GKV geleden. In Den Haag verloor DWS ondanks een 11-13 voorsprong in de slotfase met 14-13.

In de sfeerloze ambiance van Sporthal Overbosch kende DWS en valse start, binnen tien minuten keek de ploeg van trainer Jaap Jochems tegen een 6-2 achterstand aan. Mede door het inbrengen van de sterke Rinske van den Brink en door de uitblinkende Joël Lagerweij kwam DWS terug tot 7-5 bij rust om via 10-10 in de slotfase met 11-13 voor te komen. Met nog drie minuten op de klok werd het te gehaaste aanvalsspel van DWS keihard afgestraft met drie punten van GKV: 14-13.

Trainer Jaap Jochems: ,,Wij hebben vandaag voor Sinterklaas gespeeld en totaal onnodig verloren. Wij waren qua spel en beleving beter dan GKV, een directe concurrent waarvan we hadden moeten winnen. Van te voren kregen we geen bal van de tegenstander om in te schieten en daarna begonnen wij erg slecht. In de tweede helft hadden wij ze bij de strot, maar vergaten we om door te knijpen. Zonde, dan moeten we zaterdag in De Bilt tegen titelkandidaat Nova maar onze eerste overwinning halen!”

Doelpuntenmakers DWS: Joël Lagerweij 4, Rinske van den Brink 4, Marieke Meijer 3, William van Maanen 1 en Maura van Limpt 1.