26 nov 2022, 23:26
DWS 2022/23
DWS 2022/23
KOOTWIJKERBROEK

DWS heeft de eerste competitiewedstrijd in de zaal met 15-19 verloren van VZOD. De bezoekers uit Kudelstaart maakten goed gebruik van een doelpuntloze periode van bijna twintig minuten bij DWS.

In de Veluwehal in Barneveld was het eerste gedeelte van het duel in evenwicht, waarna VZOD in de laatste tien minuten voor rust van 4-4 uitliep naar de 5-9 ruststand. In de tweede helft liepen de bezoekers zelfs uit naar 7-15, waarna DWS onder impuls van invalster Rinske van den Brink met een serie van vijf punten op rij terugkwam tot 12-15. De inhaalrace kreeg echter geen passend vervolg toen VODZ met drie opeenvolgende punten het duel definitief besliste. In de slotfase kwam DWS nog wel terug tot de 15-19 eindstand.

Trainer Jaap Jochems: ,,Ondanks de nederlaag hebben wij aangetoond dat wij in de tweede klasse mee kunnen qua veldspel en vechtlust. De individuele klasse van een dame van VZOD in combinatie met de lastige periode vlak voor en na rust heeft vandaag het verschil gemaakt. Aan onze inzet en strijdlust heeft het in ieder geval niet gelegen, wanneer wij wat slimmer worden en minder fouten maken gaan we nog genoeg punten halen. Wij gaan voor handhaving en hopen op een plek in de middenmoot.”

Zaterdag speelt DWS in Den Haag tegen GKV.

Doelpuntenmakers DWS: William van Maanen 3, Sabrina van den Brink 3, Boaz Liefting 3, Job Schonewille 2, Marieke Meijer 2, Joël Lagerweij 1 en Joël Liefting 1.