PREMIUM ARTIKEL

Sterk Revival haalt net geen resultaat

Korfbal
Foto: Erik Terpstra
17 dec 2022, 20:57
(Archieffoto: Revival verslaat Regio'72)
(Archieffoto: Revival verslaat Regio'72)
TERSCHUUR

Een goed spelend Revival heeft de laatste wedstrijd voor de winterstop niet kunnen winnen. Titelkandidaat Achilles was met 18-20 te sterk voor de als gedeeld zesde geklasseerde korfballers uit Terschuur.

In de Veluwehal begon Revival goed aan de wedstrijd en kwam het met 2-0 voor. De bezoekers uit Almelo kwamen dankzij een serie van vijf punten op voorsprong, waarna het verschil mede door vier gemiste strafworpen van Revival constant rond de twee punten in het voordeel van Achilles schommelde. Na een 8-10 ruststand liep Achilles in de slotfase uit naar een 16-20 voorsprong, waarna de eindsprint van Revival uiteindelijk te laat kwam: 18-20. Opvallend was dat veertien van de achttien punten door de vrouwen van Revival gescoord werden.

Ondanks de nederlaag was Revival-trainer Henk Schimmel niet ontevreden: ,,Dit was de beste wedstrijd van Revival tot nu toe, een nederlaag die perspectief biedt. Complimenten aan mijn team, op de inzet en beleving was niets aan te merken. Verdedigend was het prima, we hebben veel druk gehouden en mede door de vier gemiste strafworpen uiteindelij..

Deel dit artikel via:









advertentie