PREMIUM ARTIKEL

Begrip voor stopzetten veldcompetitie

Korfbal
Foto: Bram van den Heuvel
23 apr 2021, 13:03
Odik - Spirit
Odik - Spirit
BARNEVELD

Door het besluit van korfbalbond KNKV dat er dit voorjaar geen veldcompetitie kan plaatsvinden, wordt er een streep door de resultaten van de eerste competitiehelft gezet en zullen alle teams volgend seizoen in dezelfde veldcompetitie uitkomen.

Voor Spirit is de beslissing een sportieve tegenvaller. De promovendus uit Voorthuizen had de eerste zes competitiewedstrijden glansrijk gewonnen en is met de maximale score de ongeslagen koploper van poule 1B waarin ODIK op de vierde plaats staat. Toch heeft trainer Jeroen van Brakel alle begrip voor het besluit: ,,De competitie was nog niet halverwege, dus deze beslissing is in lijn der verwachting. De korfbalbond verdient wat mij betreft een groot compliment, ze hebben gewerkt met een routekaart die veel duidelijkheid geeft. Op basis daarvan hebben ze een keuze gemaakt, dat hebben ze prima gedaan. Desalniettemin is het voor Spirit natuurlijk heel jammer, maar dat staat in geen enkele verhouding tot het belang van gezondheid en welzijn. Onze doelstelling was handhaving, dat is gelukt. Wellicht had er bij het uitspelen van de competitie meer ingezeten, maar dat is iets voor volgend seizoen. Praktisch gezien is het wel jammer dat wij volgend seizoen weer in een competitie met enorme reisafstanden zitten met vijf uitduels in Noord-Nederland”.

Een niveau lager zullen Revival en DWS elkaar ook volgend seizoen weer treffen. De korfbalclub uit Terschuur kende een knappe competitiestart en stond met acht punten uit de eerste zes duels op een verdienstelijke tweede positie. DWS was na zes duels nog puntloos, waardoor de beslissing in ieder geval een mogelijke degradatie voor de korfballers..


advertentie