Jurre Jochemsen

Wat velen inderdaad al vermoedden, kwam dinsdag uit, de Olympische Spelen in Tokio worden met een jaar uitgesteld. Korrel: ,,Toen de kogel door de kerk kwam, was dat natuurlijk geen leuke mededeling, maar ik was allang ook opgelucht dat ze volgend jaar wél doorgaan. Er waren namelijk ook scenario’s dat het helemaal zou worden afgelast maar daar is gelukkig geen sprake van. Allerbelangrijkste voor alles en iedereen is dat eerst de problematiek onder controle komt en er een oplossing komt voor het coronavirus. Gezondheid gaat altijd voor natuurlijk.”

[‘FYSIEK IN ORDE’] Hoe bleef de in Vianen geboren en sinds twee jaar in Barneveld woonachtige judoka fit? ,,Fysiek kon ik zeker in orde blijven, want ik heb de nodige apparatuur gewoon hier in huis, zoals bijvoorbeeld een airbike en een optrekstang. Verder had ik contact met mijn trainers maar kon ik helaas geen judotraining doen op Papendal.” Hoe heeft Korrel de afgelopen weken verder doorstaan? ,,Je hebt hier zo weinig invloed op en bij de Spelen zijn zoveel belangen gemoeid, financieel en organisatorisch, dat ik niets anders kon doen dan afwachten. Van het weekend werd er nog gezegd dat er in elk geval over een maand duidelijkheid zou komen, maar dat bleek gelukkig maar een paar dagen te zijn. Voor menig sporter is het toch wel fijn dat er nu tenminste wel duidelijkheid is. Die helderheid had iedereen even nodig. Neemt niet weg dat de boodschap wel ‘binnen kwam’ zogezegd.”

De judoka, zichzelf omschrijvend als nuchter en positief, kijkt alweer vooruit op tijden die komen gaan. ,,Ik heb weer een jaar om beter te worden en ik hoop dat de Spelen rond dezelfde periode - dus in de zomer - gehouden worden. Maar als dat anders wordt, dan pas ik mijn planning gewoon weer aan. De missie om een olympische medaille te willen halen, blijft hetzelfde en leeftijd doet er bij mij gelukkig ook niet toe. Op dus naar Tokio 2021.”