Afbeelding
Foto door form PxHere

Dit zijn de gevolgen voor je nabestaanden als je geen overlijdensrisicoverzekering hebt afgesloten

1 september 2020 om 09:54 Partnercontent

Mogelijk heb je er al wel eens van gehoord, een overlijdensrisicoverzekering. Dit is iets heel anders dan een begrafenis- of een uitvaartverzekering. Een overlijdensrisicoverzekering keert namelijk een bedrag uit aan je nabestaanden nadat je overlijdt. Zo kunnen ze de vaste lasten betalen nadat je inkomen weggevallen is. Het is dan ook verstandig om op overlijdensrisicoverzekeringexpert.nl een zogenoemde ORV af te sluiten, want de gevolgen kunnen zeker zwaar en heftig zijn voor je nabestaanden. In dit artikel lees je daar meer over. 

Maak de afweging

Meestal wordt een overlijdensrisicoverzekering afgesloten door mensen die weten dat ze niet meer lang te leven hebben. Hierbij kun je denken aan oude en terminale mensen, maar ook aan personen die serieus nadenken over het plegen van zelfmoord. Dit komt doordat je bij een ORV moet komen te overlijden tijdens de afgesproken termijn. Je sluit dit soort verzekering namelijk af voor een specifieke periode en een specifiek bedrag. Als je komt te overlijden nadat de overlijdensrisicoverzekering verlopen is zal er geen geld uitgekeerd worden. Dit zal met name een probleem zijn voor je nabestaanden, ook als je helemaal geen ORV hebt afgesloten. De gevolgen zijn namelijk vooral voor je nabestaanden. Ze kunnen dan helaas in verschrikkelijke financiële problemen terechtkomen, wat je natuurlijk niet wilt. 

Mogelijke gevolgen

De gevolgen als je geen overlijdensrisicoverzekering hebt afgesloten zijn dus met name voor je nabestaanden. Zij kunnen dan in financieel noodweer komen wanneer je komt te overlijden, met name als je een koophuis, een eigen bedrijf of een echtscheiding hebt. Dit komt natuurlijk doordat je een paar betalingsverplichtingen hebt, die helaas ook doorlopen op het moment dat jij er niet meer bent. Hierbij kun je onder meer denken aan de hypotheek van je woning. Mogelijk heb je deze alleen afgesloten, maar dat kun je ook hebben gedaan met een partner. Hoe dan ook, de hypotheekaanbieder verwacht dat je dit bedrag ooit zal afbetalen. Als jij bent overleden dan staat het bedrag dus nog gewoon open. De verplichtingen voor het betalen van de hypotheek zullen dan terechtkomen bij je nabestaanden.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie