Advocaat Bissumbhar van Rotterdam naar Barneveld

7 januari 2014 om 00:00 Ondernemend

BARNEVELD - Advocatenkantoor Bissumbhar is verhuisd van Rotterdam naar Barneveld. Reena Bissumbhar (29) heeft de deuren geopend aan de Marconistraat 33. ,,Mijn doel is juridisch goed werk te leveren, ook voor cliënten die het minder breed hebben."

Bissumbhar houdt kantoor in een pand van de Koninklijke BDU op bedrijventerrein De Valk. De geboren en getogen Rotterdamse woont al enige tijd met haar verloofde in Barneveld. ,,Het heen en weer reizen werd te veel. Het is ook niet handig met een eventuele gezinsuitbreiding in de toekomst. Sinds 1 januari werk ik daarom vanuit Barneveld. Hoewel ik mijn familie in Rotterdam mis, heb ik het hier naar mijn zin. Barnevelders zijn open en sociaal en er heerst een gemoedelijke sfeer."

Bissumbhar werkt nu vijf jaar in de advocatuur. In 2008 studeerde ze af aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. ,,Daarna heb ik als juridisch medewerker bij diverse advocatenkantoren gewerkt. In 2012 ben ik voor mezelf begonnen. Ik wilde mij meer specialiseren op het gebied van familie- en strafrecht en zorgen dat cliënten één aanspreekpunt hebben voor meerdere problemen. Ik houd van een persoonlijke aanpak. Iedere zaak verdient dezelfde zorgvuldigheid, ongeacht de draagkracht van een cliënt. Je wilt een klik krijgen met de cliënten en in kaart brengen wat de onderliggende belangen zijn. Elke cliënt is tenslotte anders. Sommigen liggen wakker van een zaak, anderen berusten meer in een situatie. Vanuit het juridisch loket worden cliënten naar mij doorverwezen. Daarvoor dient een advocaat wel aan diverse criteria te voldoen, zoals jezelf via cursussen blijven bijspijkeren."

Bissumbhar is gespecialiseerd in familierecht. ,,Daarnaast doe ik ook strafrecht en overige zaken, zoals arbeid- en huurrecht. Alleen voor zaken als onderneming- en belastingrecht verwijs ik cliënten liever door."

,,Veel strafrechtzaken krijg ik vooral binnen via de piketregeling waarbij cliënten die in verzekering zijn gesteld een advocaat krijgen. Verder word ik ook in zaken van gesloten uithuisplaatsingen van minderjarigen door de rechtbank aan een zaak toegevoegd. Dan kan ik bijvoorbeeld te maken krijgen met een uithuisplaatsing van een minderjarige. Dat zijn vaak kinderen die ook al te maken hebben gehad met strafrecht. Het komt in zo'n geval goed uit dat ik zowel in familie- als strafrecht ervaring heb."

Bissumbhar weet wel welk aspect ze het mooiste vindt aan haar vak. ,,Het is bijzonder om de verschillen in cliënten te zien. Het voelt goed om ze als persoon door een juridische procedure heen te helpen, wat hun karakter ook is."

Kijk voor meer informatie op www.advocatenkantoor-bissumbhar.nl.

advertentie
advertentie