Drie wijkagenten extra in Barneveld, Nijkerk en Scherpenzeel

8 augustus 2013 om 00:00 Lokaal nieuws

BARNEVELD - Het politieteam van Barneveld, Nijkerk en Scherpenzeel krijgt er vanaf 2015 drie wijkagenten bij, waarmee het totaal in dit team op twintig komt. Dat blijkt uit de nieuwe verdeling van wijkagenten in Oost-Nederland.

Het team in Ede krijgt er twee wijkagenten bij, waarmee dat aantal stijgt naar 21 wijkagenten. In totaal stijgt het aantal wijkagenten in de vijf politieteams op de Veluwe van 80 naar 97.

,,De herverdeling is een werkend proces", zegt woordvoerder Rob Luiten van de Nationale Politie. ,,Dat wil zeggen dat de nieuwe verdeling het eindresultaat moet zijn op 1 januari 2015, maar dat per team kan verschillen vanaf wanneer de extra wijkagenten erbij komen."

In een eerste reactie zegt Dirk Klein, veiligheidscoördinator van de gemeente Barneveld, extra wijkagenten toe te juichen. ,,Op dit moment is bij ons nog niet precies bekend hoe dit voor Barneveld gaat uitpakken, maar over het algemeen is onze grote wens al jaren om meer wijkagenten in te kunnen zetten. Zij zijn van groot belang voor de veiligheid in de wijken. Een wijkagent moet naar ons idee daarnaast bekend zijn in de directe omgeving en aanspreekbaar voor de inwoners. Op die manier kunnen ze ook preventief veel betekenen."

(Lees het volledige artikel in de Barneveldse Krant van donderdag 8 augustus 2013)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie