In Veller wordt voor het eerst een Jeugdweek gehouden.
In Veller wordt voor het eerst een Jeugdweek gehouden. Hervormd Barneveld

‘Alles Andersom’ tijdens vakantiebijbelweken

11 augustus 2022 om 09:17 hartenziel

BARNEVELD Na een coronaonderbreking van twee jaar zijn de Vakantiebijbelweken (VBW) terug van weggeweest. Deze week is de aftrap in de Barneveldse wijken Noord, Norschoten en Veller en in De Glind. Volgende week volgen de andere jeugdweken. De VBW in de gemeente Barneveld gebruiken dit jaar allemaal het thema ‘Alles Andersom’ dat met een compleet instructiepakket door de HGJB is aangereikt.  

BARNEVELD De Jeugdweek in Veller wordt dit jaar voor het eerst gehouden in de hervormde Arianeschool aan de Tusolaan in Barneveld. ,,De reden is dat Veller de afgelopen jaren flink is gegroeid en het steeds drukker werd”, vertelt mede-organisator Mariëlle de Jong. ,,Zo kunnen kinderen uit de buurt dichtbij naar een eigen Jeugdweek. Omdat Veller nog een jonge wijk is, is deze Jeugdweek nu vooral gericht op de jongere kinderen, van groep 1 tot en met 8. Voor deze leeftijdsgroep is er een uitgebreid programma met muziek, bijbelverhalen, knutselen, sport en spel.” 

Tijdens de jeugdweek van Hervormd Barneveld kunnen kinderen sparen voor een goed doel: de bouw van een school voor kinderen van het Happy Rock Center, een kindertehuis in Kenia. De Jeugdweken in Noord, Norschoten, Veller en De Glind worden zondag om 10.00 uur door ds. Molenaar en ds. Van Rumpt afgesloten tijdens een openluchtdienst aan de Buzerseweg. Maandag start de jeugdweek aan de Woudseweg, die door ds. Plug zal worden afgesloten tijdens de openluchtdienst op zondag 21 augustus om 10.00 uur.

VOORTHUIZEN Kinderen van de onder- en de bovenbouw kunnen in de laatste week van zomervakantie terecht bij de VBW in Voorthuizen. Kinderen kunnen op dinsdag, woensdag en donderdag op het parkeerterrein rond kerkgebouw Bethabara volop knutselen, terwijl er voor tieners ook nog een speciaal programma is op maandag en vrijdag in ‘t Kerkheem aan de Kerkstraat en aan de Bloterkamperweg in Voorthuizen. ,,Er zijn ongeveer honderdtwintig kinderen bij van de bovenbouw en tweehonderd van de onderbouw aangemeld. De tieners rekenen op een groep van vijftig’’, vertelt mede-organisator Laurien van Lagen. De Hervormde Gemeente in Voorthuizen biedt kinderen uit de onderbouw (groep 1 tot en met 5 van de basisschool) een programma met onder andere theater, pannenkoeken en ijs. De bovenbouw (groep 6 tot en met de brugklas) kan bijvoorbeeld meedoen aan een spelmiddag en een vossenjacht. Voor tieners is er een speciaal programma met een escaperoom, volleybal en een spelletjesfestijn. De VBW wordt in Voorthuizen zondag op 21 augustus om 16.45 uur afgesloten met een kerkdienst onder leiding van dominee Rien Teeuw.

GARDEREN In Garderen houden de Hervormde Kerk en de Gereformeerde Kerk gezamenlijk drie ochtenden, waar kinderen van groep 1 tot en met 8 samen zingen, knutselen en spelletjes spelen, op woensdag, donderdag en vrijdag. Er wordt veel gezongen, er worden bijbelverhalen verteld, er wordt geknutseld of een spel gespeeld.  Kinderen of hun ouders kunnen zich op de dag zelf gratis inschrijven voor een of meer ochtenden. Op de dagen start de inloop om 9.15 uur bij dorpshuis De Wardborg aan de Koningsweg. Het programma start vervolgens om 9.30 uur. De ochtenden worden om 12.00 uur afgesloten. Dan kunnen de kinderen worden opgehaald. 

TERBROEK In Terschuur en Zwartebroek wordt de VBW Terbroek in een tent bij de Hervormde Kerk in Zwartebroek gehouden op dinsdag 16, woensdag 17 en donderdag 18 augustus. Bij de kinderen komt op dinsdag een open kar langs om hen op opstapplaatsen in Terschuur en Zwartebroek op te halen. De dagen worden afgesloten met een openluchtdienst van de Gereformeerde Kerk, de Hersteld Hervormde en de Hervormde Gemeente, die de VBW gezamenlijk organiseren, op zondag 21 augustus om 9.30 uur aan de Koperweg 12 in Zwartebroek. 

KOOTWIJKERBROEK De vakantiebijbelweek in Kootwijkerbroek wordt, net als in de meeste andere dorpen in de gemeente Barneveld, gehouden van dinsdag 16 tot en met donderdag 18 augustus. In de kelder van de Essenburcht wordt op woensdag en donderdag een speciaal tienerevenement gehouden dat om 15.00 uur begint en tot in de avond duurt. Tijdens dit eerste #Teen-event kunnen tieners onder andere lasergamen, de tweede avond sluit af met een zeskamp en een kampvuur.

Afbeelding
Knutselen in De Glind.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Waterspektakel op een tropische dag.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie