Algemeen directeur Bert Roordink en manager kwaliteit en pr Gerjanne Staal van Roordink Bedrijfswagens.
Algemeen directeur Bert Roordink en manager kwaliteit en pr Gerjanne Staal van Roordink Bedrijfswagens. Thessa van Beek

‘Bij ons ben je nooit uitgeleerd’

26 april 2023 om 16:37 Bvld

BARNEVELD Bij Roordink Bedrijfswagens kun je terecht voor de aanschaf van nieuwe en/of gebruikte bedrijfswagens, maar zeker net zo belangrijk, ook voor onderhoud, keuringen en reparaties aan bedrijfswagens en alles wat daarbij komt of achter past. In een tijd dat er veel vraag is naar gekwalificeerde medewerkers is dit een leuke uitdaging.

„We merken in deze tak van de automotive branche dat er vaak een verkeerd beeld geschetst wordt van bedrijfswagens en dan met name van vrachtwagens”, legt Bert Roordink, algemeen directeur bij Roordink Bedrijfswagens, uit. „Vrachtwagens zijn vaak negatief in het nieuws, maar we hebben ze hard nodig.De nieuwste technologieën worden toegepast om alles soepel en veilig te laten verlopen en wij mogen daar ons steentje aan bijdragen door deze bedrijfswagens tijdig te verzorgen, zodat ze optimaal ingezet kunnen worden en onze klanten kunnen waarmaken waar zij goed in zijn.”

Leerlingen kunnen zich altijd aanmelden voor een snuffelstage

WERKEN BIJ

„Als je technisch geïnteresseerd bent, kun in onze werkplaats je ei kwijt”, vervolgt Bert. „Want al die technologieën worden up-to-date en storingsvrij gehouden door onze bedrijfswagenmonteurs. Je kunt hier beginnen als leerlingmonteur en doorgroeien naar technisch specialist. Onze leermeesters begeleiden de leerlingen naar hun diploma. Op weg naar het diploma wordt een persoonlijk opleidingsplan samengesteld door de leidinggevende en de medewerker. Dit persoonlijke opleidingsplan bestaat, naast de vaktechnische opleidingen, uit merkspecifieke trainingen, aangevuld met opleidingswensen vanuit de medewerker zelf. Bert benadrukt dat werken bij Roordink niet altijd hoeft te betekenen dat je vieze handen krijgt: „Als nieuwbouwmonteur bijvoorbeeld moet je apparatuur kunnen in-, aan- en opbouwen en correct kunnen aansluiten. Als technisch specialist moet je de juiste diagnose kunnen stellen om vervolgens de storing op te kunnen lossen. Zo brengt elke klus z’n eigen uitdaging mee.”

ACTIEF OP SCHOLEN

„Als het even mogelijk is, zijn we aanwezig bij open dagen en avonden van (v)mbo-scholen”, vertelt Gerjanne Staal, manager kwaliteit en pr. „Ook krijgen we weleens bezoek van vmbo- of middelbarescholieren; hen geven we een kijkje bij ons in de keuken. Daarnaast geven we ook gastlessen op (v)mbo-scholen. Leerlingen kunnen zich altijd aanmelden voor een snuffelstage om te kijken of het werk en ons bedrijf hen bevalt, waarbij ook vrouwen welkom zijn. In onze branche werken maar weinig dames, maar bij ons is al 10 procent van het personeelsbestand een vrouw, waaronder zelfs twee monteurs!” 

Dit artikel, aangeboden door Roordink Bedrijfswagens, is ook te lezen in glossy magazine bvld

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie