Afbeelding
Nanette de Jong Fotografie

Binnenkijken bij Annerien en Jurgen. ‘Een gewaagde, maar stoere leefkeuken’

21 april 2023 om 16:43 Bvld

BARNEVELD Een gezellige leefkeuken stond hoog op het wensenlijstje van Annerien en Jurgen Runge uit Barneveld. Ze kozen voor een mix van stijlen en een opvallende kleur: lentegroen.

‘We hebben het de ontwerpers van Van Ginkel Keukens niet gemakkelijk gemaakt’, lacht Annerien Runge-Tavenier. ‘De keuken was in eerste instantie aan de voorkant van het huis ingetekend, maar uiteindelijk wilden we het toch anders.’

WERK IN BARNEVELD Annerien, Jurgen en hun dochters van 2, 5 en 6 wonen sinds een jaar in een tweekapper aan de Nederwoudseweg, onderdeel van nieuwbouwproject Burgthoven III. Het stel leerde elkaar tijdens hun studententijd kennen bij de roeivereniging in Amsterdam en stapte in 2014 in het huwelijksbootje. Ze woonden met plezier in Hilversum, maar na de geboorte van de kinderen wilde Annerien – huisarts in Barneveld – dichter bij haar werk wonen. Jurgen werkt als interventieradioloog in het Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis in Amsterdam. 


(Nanette de Jong Fotografie)

VEEL OPBERGRUIMTE Hun nieuwbouwwoning in Barneveld bevalt heel goed, zegt Jurgen. Ook de keuken – aan de achterzijde gerealiseerd over de volle breedte van het huis – is een schot in de roos. Lentegroene kasten, stalen schappen, grof houten planken, lichte plavuizen, speelse bankjes, een tafel van drie meter lang en grote raampartijen vormen één stijlvol geheel. ‘Deze keuken biedt veel opbergruimte en we vinden het vooral belangrijk dat er een fijne sfeer hangt’, zegt Annerien. ‘We eten hier graag, maar zitten hier ook om koffie te drinken, te werken of een spelletje te spelen met de kinderen.’ Het stel houdt van koken en bakken. Qua apparatuur is de keuken daarom van alle gemakken voorzien: van stoomoven tot combimagnetron en van wijnklimaatkast tot warmhoudlade. 

We vinden het vooral belangrijk dat in deze keuken een fijne sfeer hangt

GROEN PROEFPLANKJE De Barnevelders haalden de inspiratie voor hun stoere leefkeuken uit een plaatje op internet en kregen naast de hulp van Van Ginkel Keukens ook adviezen van een binnenhuisarchitect. Het vinden van de juiste kleur was misschien wel de grootste uitdaging. Jurgen: ‘We hebben bij de verfwinkel allemaal testers gehaald en die weer met elkaar vergeleken. Uiteindelijk heeft Van Ginkel een proefplankje in onze favoriete kleur besteld en wisten we het zeker: dit wordt ‘m!’ Annerien: ‘Best een gewaagde keuze, maar we zijn er nog steeds heel blij mee.’ 

Dit artikel, aangeboden door Van Ginkel Keukens, is ook te lezen in glossy magazine bvld

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie