Afbeelding
Blue bullit
Van onze partner

Zelfs in de winter zet Karin de barbecue aan

5 april 2021 om 12:03 Eten-en-drinken

BARNEVELD Karin Admiraal kookt het liefst het hele jaar door van alles op de barbecue. Voorgerechten, toetjes of een hoofdgerecht: ze draait er haar hand niet voor om. ,,Low en slow recepten zijn mijn favoriet, zoals pulled pork of gerookte zalm. Soms ligt het wel zes tot tien uur op de barbecue.”

Een echte barbecuefanaat moet volgens Admiraal de Blue Bullit in huis hebben. ,,Het werkt net als de Big Green Egg, maar die is voor de meeste mensen niet betaalbaar.” De Blue Bullit is een keramische barbecue ontwikkeld door Harald van den Hudding uit Barneveld en Wim van Eekeres uit Kootwijkerbroek. Vooral het design viel de barbecuefanaat op: ,,De uitstraling vind ik persoonlijk heel mooi. Het is blauw en het is een keer wat anders dan een zwarte barbecue in je tuin.”

Daarnaast is de barbecue ook heel functioneel, vertelt ze. ,,Je kunt er heel veel mee en er bijvoorbeeld verschillende roosters op leggen. Hij verbruikt veel minder houtskool dan een ‘standaard’ barbecue, omdat hij de warmte heel goed vasthoudt. Dat scheelt weer in de kosten.”

RIBEYE Het hele jaar door gaat de barbecue bij Admiraal aan. In de winter, lente, zomer en de herfst, geen seizoen blijft het apparaat onbenut - en daar geniet haar hele familie van. ,,Elk weekend is het tijd voor de barbecue. Ik rook vooral vlees en vis.” Met kerst heeft ze bijvoorbeeld een ribeye koudgerookt om daar carpaccio van te maken. ,,Dat moet op een hele lage temperatuur met een paar houtblokjes en rooksnippers of rookblokken die je op het houtskool legt. En daar rook je het vlees of vis op.”

Dat gaat niet zomaar. Het is belangrijk dat de barbecue goed op temperatuur blijft. ,,Anders gaat het niet goed. Maar deze barbecue doet dat gelukkig heel goed.” Dat is ook nodig, want niet alleen vlees of vis belanden op het rooster: vorige week heeft ze er nog gegrilde donuts op gemaakt. ,,En laatst heb ik in een gietijzeren pan chocolade en marshmallows gesmolten. Klep dicht, dan smelt het heel langzaam en kun je biscuitjes dippen in de pan.”

THERMOMETER Haar liefde voor het perfecte stukje vlees gaat zo ver, dat naast de thermometer van de barbecue een speciale digitale thermometer de temperatuur van het vlees in de gaten houdt. Via een app op haar telefoon houdt ze deze vervolgens bij. ,,Zo heb ik laatst gerookte kipfilet gemaakt voor de hele familie. Eerst moet je het vlees een dag van tevoren in het zout pekelen, in het water leggen en dan leg je het op de barbecue. Het moet een paar uur lang roken op constante temperatuur.”

Volgens Admiraal houdt de Blue Bullit het vocht goed vast, waardoor het stukje vlees lekker sappig wordt. ,,Dat komt echt door het keramische. Het harde steen houdt het vocht in de barbecue veel meer vast waardoor vlees of vis sappiger wordt.” Ook is deze barbecue goed op temperatuur te houden, zegt de barbecuefanaat. ,,Vaak zie je met andere barbecues veel temperatuurwisselingen, maar deze is goed te regelen aan de hand van de kleppen op het apparaat.”

Ook vorig weekend was het raak en stond de keramische barbecue weer lekker te roken. ,,Ik had er een rollade voor een paar uur op gelegd. Daarna was het klaar, kon ik het vlees snijden en heb ik het op een bord gedaan. Ik doe echt heel veel met deze barbecue. Gelukkig vindt mijn familie het fantastisch en heel erg lekker.”

Aangeboden door Bluebullit.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie