Zure nederlaag voor Tower Jumpers

10 december 2012 om 00:00 Nieuws

Wederom kon Tower Jumpers beschikken over weinig dames. Ceres daarentegen had een volle spelersbank. Onder leiding van coach Peter van de Kamp werd de wedstrijd fel begonnen. Toch waren het de dames van Ceres die de eerste punten op het scorebord zetten. In het tweede kwart werden regelmatig de gemaakte afspraken vergeten en ontbrak de gretigheid. Ceres liet sterk spel zien waar Tower Jumpers niet altijd even goed mee om kon gaan. Met een stand van 20-28 werden de kleedkamers opgezocht.

BARNEVELD - De basketbaldames van Tower Jumpers hebben de ongeslagen nummer 1 niet van de winst af kunnen houden. Net als drie weken geleden werd er verloren van Ceres uit Emmeloord. Deze keer met negen punten verschil: 39-48.

Aan het begin van het derde kwart werden de verbeterpunten meteen in de praktijk uitgevoerd. De thuisploeg liet merken dat ze het Ceres absoluut niet makkelijk zouden maken. De dames uit Emmeloord scoorden vijf minuten lang niet. Dit goede spel werd niet doorgezet, waardoor Ceres de voorsprong verder uitbreidde. Opnieuw was het Tower Jumpers dat de toon zette in het vierde kwart. Dit kwart werd afgesloten in het voordeel van de dames uit Barneveld. De voorsprong, die Ceres in de vorige kwarten had opgebouwd, kwam echter niet meer in gevaar. Zaterdag is de laatste (thuis) wedstrijd van het jaar. Tower Jumpers hoopt het jaar goed af te kunnen sluiten door te winnen van ZAC 3. De wedstrijd in de Oosterboshal begint om 17.30 uur.

Scores Tower Jumpers: Miranda van de Kamp 12, Mariëlle van de Munt 8, Lisa van den Top 7, Daphne Reurslag 5, Antoinette Taverne 4 en Esther de Vries 3.