Martijn Cluistra van Westeneng Bedrijfsmakelaars
Martijn Cluistra van Westeneng Bedrijfsmakelaars Westeneng

Elke dag op zoek naar de perfecte match

11 juni 2020 om 15:03 Advertorial_1

BARNEVELD Wat gaat er vooraf aan een bedrijfsverhuizing? En wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen op de Barneveldse markt voor zakelijk vastgoed? Specialist Martijn Cluistra, bedrijfsmakelaar bij Westeneng Bedrijfsmakelaars, legt het uit.

Het traject rond een bedrijfsverhuizing speelt zich meestal grotendeels achter de schermen af. Bij een woning kan iedereen op internet of in de krant zien dat hij te koop staat, maar bij bedrijfsmatig vastgoed ligt dat anders. Ondernemers lopen er niet graag mee te koop dat de groei of krimp van hun bedrijf om andere huisvesting vraagt. Ze zoeken doorgaans eerst naar een oplossing en praten pas daarna het personeel bij.

LANGE ADEM Als bedrijfsmakelaar ben ik dagelijks bezig met bedrijfspanden, bedrijfsgrond, winkels en kantoren. In mijn werk probeer ik voortdurend verbindingen te leggen tussen kopers en verkopers en huurders en verhuurders. Het maken van van zo'n match is iedere keer weer een uitdaging en geregeld een proces van de lange adem. Het is niet ongebruikelijk dat dergelijke trajecten meerdere maanden en soms zelfs langer dan een half jaar lopen.

Huisvestingsvraagstukken zijn namelijk breed en vragen vaak het nodige onderzoek. In tegenstelling tot bij woningen draait het bij bedrijfsmatig vastgoed vooral om functionaliteit en minder om emotie. Wat zijn bijvoorbeeld de uitbreidingsmogelijkheden op een bepaalde locatie? Is het slimmer om te kopen of te huren? Is de gevraagde huursom marktconform? Met mijn kennis en ervaring kan ik toegevoegde waarde bieden en ondernemers profiteren ook van mijn ingangen bij juristen, overheidsinstanties, accountants en andere specialisten.

VERSCHUIVINGEN OP DE MARKT Door corona zie ik in de gemeente Barneveld nieuwe huisvestingsvraagstukken ontstaan. Sommige bedrijven hebben extra ruimte nodig om te kunnen anticiperen op 1,5 meter afstand, terwijl andere ondernemers nu al hebben besloten dat een deel van de medewerkers ook na de crisis blijft thuiswerken. Gezien deze ontwikkelingen verwacht ik de komende periode zeker verschuivingen op de markt.

VERHUISPLANNEN TIJDIG MELDEN Vraag en aanbod zijn nu nog redelijk in balans. Met name industriegrond is, mede door uitstel van Harselaar-Zuid, lastig te vinden. Ook mooie kantoorlocaties liggen niet voor het oprapen. Ondernemers die willen verhuizen doen er dan ook goed aan om hun plannen in een zo vroeg mogelijk stadium met mij te delen. Doordat ik de bedrijfsplannen en wensen van veel andere ondernemers ken, weet ik vaak welke locaties op termijn beschikbaar komen. Samen gaan we op zoek naar de perfecte match.

Aangeboden door Westeneng Bedrijfsmakelaars

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie