PREMIUM ARTIKEL

'Kweekvlees wordt nog wel een moreel dingetje'

Economie
Foto: Bettina Tulen
4 feb 2020, 16:00
Erik van Veldhuisen overhandigt de eerste (h)eerlijke kip aan Iris van Brasserie De Kraai.
Erik van Veldhuisen overhandigt de eerste (h)eerlijke kip aan Iris van Brasserie De Kraai.
BARNEVELD

 Gekweekt vlees uit de stamcellen van een kip of een plantaardig roerei. De ontwikkelingen in de mondiale voedselmarkt gaan zo snel dat je gerust mag stellen dat dit 'techvoedsel' hard op weg is naar ons bord. Drie boeren - Erik van Veldhuisen uit Renswoude, Rowin Batterink uit Nijkerk en Jurrian Romijn uit Barneveld - laten hun licht schijnen over de mogelijke consequenties voor hun bedrijf.

Door Edward Doelman

Erik van Veldhuisen: 'Ik kijk ook naar de mobiele telefonie'

Erik van Veldhuisen wil het niet onderschatten. De scharrelkuikenhuider uit Renswoude kan zich er weliswaar nog amper een voorstelling bij maken, maar dat kweekvlees er gaat komen, is volgens hem een kwestie van tijd. ,,Het wordt vooral interessant of kweekvlees..

Deel dit artikel via:









advertentie