Afbeelding
Truckstar

Vrachtwagen Barnevelder uitgeroepen tot Mooiste Truck van Nederland

29 juli 2019 om 07:57 lokaal

BARNEVELD/ASSEN  ,,Een week lang poetsen, poetsen en nog eens poetsen door het voltallige personeel van het bedrijf." Dat heeft volgens Terschuurder Nick Willigenburg en Barnevelder Martin van Veldhuizen de basis gelegd voor de prestigieuze prijs die ze zondag op het TT Circuit van Assen in ontvangst mochten nemen. Hun vrachtwagen, een Volvo FH, werd tijdens het Truckstar Festival in Asen uitgeroepen tot de Mooiste Truck van Nederland.

Nick Willigenburg nam de beker samen met de chauffeur van de Volvo FH, Martin van Veldhuizen, in ontvangst. ,,Het is fantastisch, een kroon op ons werk'', zegt Willigenburg. We hebben drie prijzen gewonnen. In de categorie 'losgestort' werden we zondag eerste, dat werden we ook in de categorie truckopbouw. Vervolgens kwamen de acht nummers 1 uit alle categorieën tegen elkaar uit. En op een gegeven moment behoorden we tot de laatste drie. Dan wordt het wel spannend, ja.''

SUPERSTRAK Op de website van Truckstar motiveert de jury haar keuze voor de eerste prijs voor de opbouw kernachtig: ,,indrukwekkend opgebouwd, veel vakmanschap, een superstrakke truck''. ,,We zijn er jaren mee bezig geweest om de auto zover te krijgen'', zegt Willigenburg. ,,Vanaf de aanschaf in 2017.'' 

,,Onze truck is net even anders dan een gemiddelde opbouwer 'm zou maken'', aldus Martin van Veldhuizen, de vaste chauffeur van de vrachtwagen. Donderdagavond vertrok de truck van Nick Willigenburg, de eigenaar van Nick Willigenburg Transport BV in Terschuur, met een aantal medewerkers naar het TT Circuit in Assen. Vrijdag werd er de hele dag gepoetst, om de laatste vliegjes, streepjes en vlekjes weg te werken. De truck werd daarvoor week al naar de spuiter gebracht om de lak te perfectioneren. De truck waarvan Van Veldhuizen de vaste chauffeur is, is twee weken geleden 'stilgezet' om het voertuig voor te bereiden op het festival.

BAAN KOELEN Het Truckstar Festival in Assen trok ruim 50.000 bezoekers , ongeveer evenveel als vorig jaar. Op het TT Circuit waren dit weekend ruim 2300 vrachtwagens te bewonderen, waaronder trucks uit Ierland, Italië, Oostenrijk en Slovenië. Op het rechte stuk van het circuit werden stunts en races gehouden.  Vanwege de hitte aan het begin van het weekend bereikte het asfalt temperaturen tot 80 graden. Om het asfalt te koelen werden tankwagens ingezet die de baan nat hielden. Ook de komst, vrijdagnacht, en zondag het vertrek van de honderden vrachtwagens trok veel bekijks. Duizenden mensen stonden langs de route.

Het festival Truckstar, dat voor de 39e keer plaatsvond, wordt georganiseerd door het gelijknamige tijdschrift voor beroepschauffeurs.


,

Afbeelding
Afbeelding
Het team van Nick Willigenburg viert de overwinning. Het won drie bekers: in de categorie 'losgestort', voor de mooiste opbouw en als Mooiste truck van Nederland.
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie