B. en w. Barneveld: ‘Afschalen jeugdzorg is zeer onwenselijk, maar nodig’

1 aug, 09:28 Zorg
anp / Xtra Roos Koole
Afbeelding

BARNEVELD Door een grote krapte aan personeel, wordt een deel van de basiszorg voor kinderen en jongeren in de regio Barneveld komende maanden afgeschaald. Zo worden contactmomenten met ouders verminderd, gaat een telefonische vragenlijn dicht en worden huisbezoeken vervangen door beeldbellen. ,,Een zeer onwenselijke situatie voor onze inwoners.”

Volgens het Barneveldse college van b. en w. is er sprake van een ‘onverwacht hoge druk’ op het jeugdzorg-personeel van de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM). Er komen weinig nieuwe artsen en verpleegkundigen meer binnen, als gevolg van de krappe arbeidsmarkt. Daar komt bij dat veel medewerkers in de jeugdzorg na de coronatijd andere carrièrekeuzes hebben gemaakt. Tevens ..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.