Meer Barneveldse kinderen krijgen een prik

18 jul, 08:00 Zorg
ANP
Afbeelding

BARNEVELD Voor het derde jaar op rij ziet gezondheidsdienst GGD Gelderland-Midden een stijging in de Barneveldse vaccinatiecijfers ter bestrijding van kinderziekten. Volgens de GGD is dat een positieve ontwikkeling, al blijven de Barneveldse cijfers nog altijd ver achter bij de landelijke gemiddelden.

Dat meldt de GGD op basis van haar rapportage van vorig jaar over het rijksvaccinatieprogramma. Het gaat dan om de resultaten van vaccinaties bij jonge kinderen tegen onder meer difterie, kinkhoest, tetanus en polio (DKTP-prik) en tegen bof, mazelen en rodehond (BMR-prik). Werd in 2019 nog ongeveer 68 procent van de Barneveldse zuigelingen tegen deze kinderziekten ingeënt, afgelopen jaar was da..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.