Afbeelding
Gerwin van Luttikhuizen

Tijdelijke units voor nieuwe huisartsenpraktijk Bloemendal

Zorg

BARNEVELD De tijdelijke units voor de nieuwe Huisartsenpraktijk Bloemendal in de gelijknamige Barneveldse nieuwbouwwijk zijn inmiddels gerealiseerd. 

De huisartsen Katrien van Wijnendaele en Stephanie van Gelder, die nu nog werkzaam zijn bij Asklepios (in het centrum van Barneveld) starten per 17 januari met de huisartsenpraktijk Bloemendal, waarin ook dokter Michael Kijser als waarnemend arts en dokter Kate Murphy hun praktijk starten. Op de nieuwe locatie komt ruimte vrij voor nieuwe patiënten. De overige huisartsen in Asklepios blijven op hun huidige post. Bestaande patiënten van de vertrekkende huisartsen uit Asklepios verhuizen mee met de huisartsen. Geplande afspraken voor na 17 januari verhuizen ook gewoon mee naar de nieuwe locatie. De huisartsen benadrukken dat het om een ,,gezamenlijk besluit van alle huisartsen’’ gaat.

In nieuwbouwwijk Bloemendal is in fase 2b ten noorden van Sportpark Oosterbos een voorzieningenplein ingetekend. Daar komen onder meer supermarkt Spar, een snackbar en ruimte voor een nieuw gezondheidscentrum met Huisartsenpraktijk Bloemendal plus apotheek en een nieuwe locatie voor Medifit. De verwachting is dat dit gezondheidscentrum medio 2025 de deuren opent. Vooruitlopend start de huisartsengroep nu, samen met assistentes en praktijkondersteuners, vast in een tijdelijke unit op het huidige terrein van Medifit, aan de Wethouder Rebellaan. Er worden hier op een grasveld rechts naast de fysiopraktijk zeven gekoppelde portacabins gerealiseerd, waarmee volgens de initiatiefnemers ruimte is voor een volwaardige praktijk. Er is ook voldoende ruimte om te parkeren, aldus de initiatiefnemers.

De stap vooruitlopend op de komst van het nieuwe gezondheidscentrum in Bloemendal, is volgens de huisartsen nodig, vanwege de groei van Barneveld en daarmee het probleem dat Huisartsenpraktijk Asklepios momenteel onvoldoende ruimte heeft om de groei op te vangen. ,,Door de komst van de nieuw te bouwen wijk Bloemendal, doet zich de mogelijkheid voor om daar een gezondheidscentrum op te zetten en op beide locaties weer in kleinschaliger setting te werken’’, aldus de samenwerkende huisartsen. Patiënten voor de nieuwe praktijk zullen er na verloop van tijd voldoende zijn, zo is de verwachting. In Bloemendal worden de komende tien jaar ruim 1500 nieuwe woningen gebouwd.

Afbeelding
advertentie
advertentie