Afbeelding
Wouter van Dijk

Huisartsenpost Barneveld komt niet meer terug

28 september 2021 om 12:21 Zorg

BARNEVELD De huisartsenpost in Barneveld komt niet meer terug. De post in het Hulpverleningscentrum (HVC) aan de Nijkerkerweg werd vorig jaar maart gesloten, vanwege de coronapandemie. Nu maakt de organisatie Huisartsen Eemland bekend dat de dependance definitief gesloten blijft. ,,De huisartsenpost had ook voor de coronacrisis al weinig patiënten en door toename in personele krapte is het niet meer mogelijk om de bezetting van de dependance rond te krijgen”, aldus Huisartsen Eemland (HE) in een persverklaring.

De huisartsenpost was tot maart 2020 in de weekenden geopend voor spoedeisende huisartsenzorg voor inwoners van de gemeente Barneveld en omgeving. Sindsdien moesten zij hiervoor naar de Huisartsen Eemland in het Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Dit blijft dus zo. De inwoners blijven ook welkom bij de digitale huisartsenpost, via www.huisartsenposteemland.nl. ,,Die werkt uitstekend”, aldus Huisartsen Eemland.

De afgelopen maanden keek de directie zorgvuldig naar de mogelijke heropening van de dependance, in overleg met huisartsen, de gemeente Barneveld en de zorgverzekeraar. De conclusie luidt nu dat dit niet gaat gebeuren, voornamelijk door capaciteitsproblemen. ,,Wij kunnen ons voorstellen dat inwoners van de gemeente Barneveld dit besluit vervelend vinden, maar verzekeren eenieder dat de patiëntveiligheid en toegankelijkheid geborgd is”, schrijven Huisartsen Eemland. 

Wethouder Hans van Daalen van de gemeente Barneveld betreurt het besluit, maar heeft ook begrip voor de argumenten, zo laat hij optekenen in de persverklaring van Huisartsen Eemland. ,,Het belangrijkste is, dat er goede huisartsenzorg is en blijft voor onze inwoners”, zegt de wethouder. ,,De afgelopen maanden hebben we gezien dat onze inwoners de weg naar huisartsenzorg goed wisten te vinden.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie