Yvonne van woonzorgcentrum ZorgErf Putten vertelt over de samenwerking met Zorg- & Comfortwinkel
Yvonne van woonzorgcentrum ZorgErf Putten vertelt over de samenwerking met Zorg- & Comfortwinkel Henk Hutten

Voorthuizens bedrijf helpt mensen met dementie: ‘Hulpmiddelen bieden uitkomst’

30 oktober 2023 om 08:05 Zakelijk

VOORTHUIZEN/PUTTEN Groenten kopen op de markt, werken in de moestuin of meehelpen in de keuken: voor de bewoners van ZorgErf in Putten gaat het dagelijks leven zoveel mogelijk door, ook al hebben ze dementie. Zorg- en Comfortwinkel uit Voorthuizen maakt dit mede mogelijk: ,,Zorghulpmiddelen bieden uitkomst op het moment dat het écht nodig is.” 

Samen met haar man René richtte Yvonne van der Leest vijftien jaar geleden Zorgerf buiten-land op: dagbehandeling voor mensen met dementie in Nijkerk. Later kwam daar Zorgerf Buiten-verblijf bij waar mensen kunnen wonen. Met de verschillende hofjes en het vele groen heeft het voormalige recreatieterrein in Putten nog steeds wat weg van een vakantiepark. 

,,Dat is bewust”, vertelt Yvonne. ,,We vinden het belangrijk dat mensen hier zo lang mogelijk kunnen wonen zoals ze dat thuis ook zouden doen. Bewoners nemen hun eigen vertrouwde bed mee en we moedigen hen aan zoveel mogelijk zelf te doen om de zelfredzaamheid te bevorderen.” 

UITKOMST De zorghulpmiddelen van Zorg- en Comfortwinkel uit Voorthuizen spelen daarbij een belangrijke rol. Al vanaf het begin werkt ZorgErf samen met het bedrijf, dat onder meer toilet- en douchestoelen, zorgbedden en tilliften levert. ,,ZorgErf is een belangrijke klant voor ons”, vertelt Arian Zwaan. Als medewerker van Zorg- en Comfortwinkel adviseert hij zorgprofessionals en particulieren bij het vinden van de juiste hulpmiddelen. ,,We richten ons voornamelijk op klanten uit de regio, zodat we een snelle levering en service kunnen bieden.” 

Die snelle levering is essentieel voor ZorgErf, zegt Yvonne. ,,Omdat een hulpmiddel zoals een hoog-laagbed nog dezelfde week geleverd kan worden, hoeven we die pas in te zetten op het moment dat het écht nodig is. Daardoor kunnen de bewoners zo lang mogelijk in hun vertrouwde bed slapen en zoveel mogelijk zelf doen, waardoor ze actief en vitaal blijven.” Dat is niet in de laatste plaats belangrijk voor hun gevoel van eigenwaarde. ,,Vaak wordt - met de beste bedoelingen - veel uit handen genomen, maar dat kan zorgen voor een nutteloos gevoel bij de bewoner. Dat proberen we juist te voorkomen.”

NOODGEVALLEN Maar als het uiteindelijk wél nodig is, biedt een zorghulpmiddel volgens Yvonne een uitkomst voor zowel de bewoner als de medewerker. ,,Een in hoogte verstelbaar bed maakt het bijvoorbeeld makkelijk voor een medewerker om zorg te verlenen.” Ook in noodgevallen komt de snelle levering goed van pas: ,,Laatst hadden we in het weekend onverwachts een zuurstofhulpmiddel nodig en soms moet er snel een zorgbed komen, bijvoorbeeld als iemand een longontsteking krijgt. Dan is het fijn om te weten dat een product er snel kan zijn.” 

Het leven van mensen met dementie aangenamer maken, vindt Yvonne het mooist aan het runnen van ZorgErf. ,,Dementie kan iedereen overkomen. Ik vind het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze mensen zo lang mogelijk op een aangename, fijne manier kunnen wonen.”

Over Zorg- en Comfortwinkel Voorthuizen
Zorg- en Comfortwinkel in Voorthuizen helpt mensen al bijna vijftien jaar om langer thuis te wonen. Het bedrijf levert hulpmiddelen voor verzorging, revalidatie en mobiliteit aan zorginstellingen en particulieren. Sinds 2018 heeft Zorg- en Comfortwinkel, naast de vestiging in Voorthuizen, ook een filiaal in Nunspeet.

advertentie
advertentie
advertentie