De energiebron van keukenapparatuur speelt een belangrijke rol.
De energiebron van keukenapparatuur speelt een belangrijke rol. Nanette de Jong Fotografie

Van Ginkel Keukens in Barneveld: ‘Genieten met oog voor het milieu’

20 oktober 2023 om 16:27 Zakelijk

BARNEVELD De keukenbranche staat aan de vooravond van grote duurzame ontwikkelingen. Van Ginkel Keukens in Barneveld loopt graag voorop, zonder concessies te doen aan uitstraling en comfort. Keukenspecialist Evert Brouwer legt uit hoe keukens duurzamer worden.

Gaspitten eruit, elektrische kookplaat erin

De energiebron van apparatuur speelt een belangrijke rol in het samenstellen van een duurzame keuken. Gasovens en gaspitten zijn op de lange termijn een stuk minder duurzaam dan elektrische apparaten. Zeker als u ook uw eigen groene energie opwekt. In het afgelopen half jaar vervingen we voor een recordaantal klanten gasfornuizen voor inductie.

Duurzame afzuigkap

Belangrijk is ook om te kijken naar hoeveel energie er verloren gaat. Een recirculerende afzuigkap (bladafzuiging) zuivert bijvoorbeeld de opgezogen lucht en verspreidt die weer in huis. Zo gaat er via een opening in de muur geen warme lucht naar buiten en kan de centrale verwarming de temperatuur beter op peil houden.

(lees verder onder de foto)


Een goede keuken gaat 20 tot 25 jaar mee. - Nanette de Jong Fotografie

Energiezuinige keukenapparatuur

Het zuinigste label dat tegenwoordig wordt gegeven aan keukenapparatuur is A. Apparatuur met dat label is het zuinigste in zijn klasse. Wel is belangrijk om te weten dat deze apparatuur niet per definitie de energiezuinigste keuze is. Een kleinere oven met label B of C kan bijvoorbeeld zuiniger zijn dan een grotere oven met label A. Als u een kleiner gezin heeft, maar wel graag gasten ontvangt die mee eten, kunnen twee kleine ovens bijvoorbeeld energiezuiniger zijn dan één grotere oven.

Energiezuinige verlichting

Uw keukeninrichting is niet compleet zonder de juiste verlichting. Vaak worden er inbouwspots in nieuwe keukens geplaatst. Inbouwspots zijn mooi weg te werken in de rest van het keukeninterieur en zijn daardoor een populaire keuze. Voor duurzame inbouwspots is de keuze van LED-verlichting een slimme zet. LED verlichting is energiezuiniger en gaat ook nog eens langer mee dan de traditionele inbouwspots. 

Lokale productie

Voor een kleinere ecologische voetafdruk is het beperken van transport belangrijk. Wij hebben ervoor gekozen om onze keukens zo lokaal mogelijk te produceren. Keuken van Van Ginkel worden daarom allemaal geproduceerd in Nederland of Duitsland en zijn daardoor zo min mogelijk onderweg.

Hoogwaardige materialen

Een goede keuken gaat 20 tot 25 jaar mee en steeds meer onderdelen zijn CO2-neutraal geproduceerd. Voorbeelden zijn de keukenbladen van Dekton en biologisch afbreekbaar frontmateriaal van Fenix. 

(lees verder onder de foto)


Een Quooker, waar direct kokend water uitkomt. - Nanette de Jong Fotografie

Kokend waterkraan Quooker

Een kraan waar direct kokend water uitkomt, klinkt als een energieslurper, maar dat valt mee. De kraan staat in verbinding met een goed geïsoleerd reservoir in het keukenkastje, dat relatief weinig stroom nodig heeft om het water op temperatuur te brengen en te houden. En in vergelijking met een waterkoker is bij een Quooker geen sprake van waterverspilling.

Medewerkers uit de buurt

Iedereen uit ons team komt uit Barneveld of directe omgeving. Daarmee beperken we het woon-werkverkeer. Ook de huidige vacatures voor een ervaren monteur en goede orderverwerker hopen we lokaal in te vullen.

Meer informatie via vanginkelkeukens.nl

advertentie
advertentie