,,Dit fietsplan is echt win-win, omdat het je als werkgever niets kost. Maar voor personeel is het ongelooflijk fijn.
,,Dit fietsplan is echt win-win, omdat het je als werkgever niets kost. Maar voor personeel is het ongelooflijk fijn." Jansen 2wielers

‘Goedkoop en gezond’: het nieuwe fietsplan van Jansen 2wielers in Barneveld

20 oktober 2023 om 14:14 Zakelijk

BARNEVELD Nederland staat bekend als fietsland en dat is niet voor niets. Fietsen is goed voor je conditie én het bespaart in de kosten. Met het inzetten van een fietsplan binnen het bedrijf wordt het extra aantrekkelijk om op die fiets naar de zaak te gaan. Jansen 2wielers uit Barneveld is met 2wielerlease.nl specialist in het inzetten van fietslease. Want het leasen van een fiets biedt volgens Jansen voor zowel de werkgever als werknemer tal van mogelijkheden.

Voor werkgevers is het een aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde, voor werknemers is het goedkoper én gezond: de leasefietsregeling van Jansen 2wielers. Dankzij de Barneveldse fietsenspeciaalzaak profiteren talloze werkenden in de regio van een splinternieuwe elektrische fiets en dat allemaal dankzij gunstige fiscale regelingen én duurzame ambities van bedrijven. 

WIN-WIN ,,Wat wij kunnen aanbieden, is echt win-win voor iedereen die erbij betrokken is”, zegt Leonard Taapke van Jansen 2wielers. Waar vroeger een ‘auto van de zaak’ in verschillende sectoren de norm was, verschuift dit steeds meer naar een ‘e-bike van de zaak’. Sterker nog: volgens Taapke is een elektrische fiets via het werk de meest populaire secundaire arbeidsvoorwaarde van dit moment. En dat in een tijd waarin de banenmarkt compleet op zijn kop staat. Voor werkgevers is het dus interessant om deel te nemen aan een leaseregeling.

NIEUW FIETSPLAN Dankzij het fietsplan krijgen werknemers een splinternieuwe (elektrische) fiets of high-speed e-bike voor slechts een gering bedrag per maand. De bijtelling van het leasebedrag wordt via een bruto-nettoregeling van het salaris afgetrokken, waardoor de werknemer geen directe kosten voor een nieuwe fiets hoeft te maken. De werkgever betaalt de leaseprijs, waarvan de kosten aftrekbaar zijn. Ook vervalt voor de werkgever de kilometervergoeding, een extra voordeel dus.

Hier speelt Jansen2wielers op in. ,,Wij zijn voor de leasemaatschappij die dit fietsplan heeft ontwikkeld, de grootste afnemer in het land. Daardoor weten we exact hoe zowel de werkgever als de werknemer optimaal kunnen profiteren het fietsplan.” Jansen 2wielers leverde al fietsen aan grote bedrijven zoals McDonald’s of het in Ede gevestigde Falk Bouwsystemen. Dit zijn grote organisaties die hun personeel het liefst zoveel mogelijk op de fiets naar het werk zien gaan. ,,Dan is dit fietsplan echt win-win, omdat het je als werkgever relatief weinig kost en je werknemers fitter op het werk verschijnen”, zegt Taapke.

DIEP IN DE BUIDEL Voor een nieuwe elektrische fiets moet je tegenwoordig diep in de buidel tasten. ,,Een aanschafprijs van 3000 euro is heel gangbaar. Dat is een flinke uitgave voor de meeste mensen.” Maar met het fietsplan is dat verleden tijd. ,,Medewerkers die meedoen kiezen een fiets uit en betalen, via de loonstrook, een vast bedrag per maand. Je profiteert van een splinternieuwe fiets.”

Het contract voor de fiets loopt drie jaar. Maar dat betekent niet dat medewerkers de fiets dan kwijt zijn. ,,Je kunt de e-bike dan namelijk overnemen voor een percentage van de nieuwwaarde van de fiets.” Het is, zo zegt Taapke, dé manier om voor minder geld op een nieuwe, goede fiets te rijden en dat volledig ontzorgd. Want of je nou werkgever bent of werknemer, met het nieuwe fietsplan worden problemen áltijd snel opgelost.

ALTIJD VERZEKERD EN PECHHULP Zo ben je als fietser altijd verzekerd en krijg je zelfs pechhulp als er onverhoopt iets gebeurt onderweg. ,,Gaat je fiets kapot? Dan brengen we je naar de dichtstbijzijnde fietsenmaker die je verder kan helpen. Is die gesloten? Dan wordt je naar huis of naar je logeeradres gebracht.” Maar ook voor werkgevers is de service 100 procent compleet.

HET VERHAAL Nu de e-bike zó populair is bij veel fietsers, gaat Taapke steeds meer bedrijven langs om het verhaal van het fietsplan te vertellen. ,,Veel bedrijven willen hun personeel wel zo’n fiets aan kunnen bieden, maar weten niet precies hoe het werkt. Daarom geven we veel presentaties waarin we precies laten zien, ook aan het personeel, hoe het fietsplan eruit ziet. Mensen kunnen aan het eind van zo’n presentatie aangeven of ze geïnteresseerd zijn in een fiets van het fietsplan en daarna nemen wij contact met ze op om het verder te regelen.”

GEEN OMKIJKEN Als werkgever heb je er dus geen omkijken naar. ,,Alleen moet eens in de zoveel tijd de salarisadministratie bijgewerkt worden. Maar óók daar helpen we je mee. En heeft een werknemer een nieuwe fiets uitgekozen? Dan hoef je in het speciale programma daar alleen maar akkoord op te geven. Wij doen de rest.”

Wat Taapke betreft, is het nieuwe fietsplan dus niet meer weg te denken. ,,Werkgevers door het hele land zijn er al bij aangehaakt en voor personeel is het echt een belangrijke wens om een elektrische fiets ‘van de zaak’ te kunnen krijgen.” 

Of het nou om bedrijven met tien of zeshonderd medewerkers gaat: het fietsplan kan voor iedereen op maat gemaakt worden. Als bedrijfsleider geïnteresseerd? Neem dan contact op met Jansen 2wielers en de rest wordt helemaal geregeld.

advertentie
advertentie