De overname van Altech Kachels door Gijsbert van Manen heeft Visser & Visser stap voor stap begeleid.
De overname van Altech Kachels door Gijsbert van Manen heeft Visser & Visser stap voor stap begeleid. Visser & Visser

‘Op papier zijn we volledig gescheiden, maar in de praktijk werken we als één innovatief bedrijf’

Zakelijk

BARNEVELD In 2006 zette Gijsbert van Manen de stap: hij werd ondernemer en richtte Haardencentrum Hoevelaken op. Het bedrijf groeide flink in de afgelopen jaren met onder andere een overname van kachelfabrikant Altech. Han Brandsen, Senior Belastingadviseur bij Visser & Visser, ondersteunde Gijsbert bij de opzet van een nieuwe structuur om als één bedrijf klaar te zijn voor de toekomst.

Bij Haardencentrum Hoevelaken kunnen consumenten terecht voor haarden en allerlei soorten kachels. Van ontwerp tot realisatie, alles wordt in eigen beheer gedaan. In 2016 deed zich de kans voor Altech Kachels, fabrikant in speksteenkachels, over te nemen. Haardencentrum Hoevelaken stond inmiddels goed op de kaart. Gijsbert: ,,Naast de detailhandel kregen we met de overname van Altech de kans om zelf speksteenkachels te gaan ontwerpen, produceren en exporteren. Speksteen is het product van de toekomst: het heeft een hele goede warmte-opslagcapaciteit, waardoor je lang kunt genieten van de warmte die de kachel uitstraalt. Deze kachels staan garant voor een hoog rendement en schone verbranding.”

STAP VOOR STAP De overname van Altech Kachels heeft Visser & Visser stap voor stap begeleid. Gijsbert: ,,In eerste instantie hebben we de beide ondernemingen naast elkaar laten draaien, maar later toch langzaam laten samensmelten. Het was voor ons belangrijk om binnen de twee structuren het overzicht te behouden. Daar heeft Visser & Visser een grote rol in gehad. Samen hebben we bijvoorbeeld een Services-BV opgezet die naast de twee ondernemingen hangt. Op papier zijn we volledig gescheiden, maar in de praktijk werken we als één bedrijf, waardoor we een hoge efficiëntie hebben en een goede samenwerking onderling. Daarnaast hoef ik de computer maar open te klappen of ik zie een dashboard dat van elke activiteit een actueel inzicht in de cijfers laat zien. Dankzij de samenwerking met Visser & Visser is het zowel voor mij als voor mijn personeel helemaal duidelijk waar we staan. Dat is voor iedereen fijn werken.”

Wat is de volgende stap in uw ondernemerschap? Visser & Visser laat uw bedrijf graag groeien. Bekijk onze dienstverlening op de website visser-visser.nl/barneveld.

advertentie