De huidige Coop-supermarkt in Wekerom
De huidige Coop-supermarkt in Wekerom Google streetview

Coop-supermarkt Wekerom wordt Albert Heijn

Zakelijk

WEKEROM De Coop-supermarkt in Wekerom wordt vanaf komend najaar een Albert Heijn-supermarkt. Dat meldt de familie Hoek, die eigenaar is van het pand, in een persbericht.

De winkel aan de Edeseweg wordt in september omgebouwd naar de Albert Heijn-formule. Volgens plan verhuist de Wekeromse supermarkt binnen twee jaar naar een nieuwe locatie bij de rotonde op de hoek van de Edeseweg en de Lage Valkseweg, naast de Welkoop. Daar komt nieuwbouw op de plek van het recent gesloopte Boerenbond-complex.

FUSIE ,,Samen met mijn vrouw Bea en zoon Robert kijk ik uit naar deze nieuwe fase in de geschiedenis van ons familiebedrijf’’, meldt Bart Hoek. ,,Als gevolg van de fusie tussen Plus en Coop en de richtlijnen van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) verandert onze winkel van formule. De keuze is gemaakt voor Albert Heijn. De formule van Albert Heijn staat voor mij voor innovatie en vooruitstrevendheid in vers assortiment, digitaal gemak en duurzaamheid. Ook zie ik volop kansen om te groeien door de aandacht die Albert Heijn heeft voor lokale betrokkenheid en lokaal aanbod. Ik kijk terug op succesvolle jaren als Coop-supermarkt en ben dankbaar voor de goede samenwerking.” 

GEDREVEN Marit van Egmond, CEO Albert Heijn: ,,We heten de familie Hoek en hun team van harte welkom bij Albert Heijn. Zij zijn gedreven en ervaren ondernemers met een grote lokale betrokkenheid. Met deze samenwerking versterken wij onze aanwezigheid in dit deel van de Veluwe. Ik kijk uit naar een mooie samenwerking.” 

De ACM moet officieel nog goedkeuring geven voor de overstap van Coop naar Albert Heijn. In buurdorpen Harskamp en Otterlo staat respectievelijk een Plus- en een Spar-supermarkt.

advertentie