De Coop in Wekerom is de enige supermarkt van het dorp.
De Coop in Wekerom is de enige supermarkt van het dorp. Google streetview

‘Bouw appartementen en supermarkt Wekerom gaat door’

Nieuwbouw

WEKEROM ,,De bouw van 32 appartementen en een supermarkt in Wekerom gaat zeker door”, laat ontwikkelaar Arno Thomassen weten. De enige supermarkt die het dorp kent, gaat zeker niet verloren. ,,De vraag is alleen onder welke formule straks in de nieuwbouw wordt doorgegaan. We zitten vol in de onderhandelingen, dat kan nog wel een half jaar duren. Maar dat er een volwaardige supermarkt in Wekerom komt staat vast.” 

Met de verkoop van appartementen wordt in de tweede helft van februari begonnen. ,,Daar is veel interesse voor.” 

SILOTERREIN De bestaande supermarkt zou naar de nieuwe locatie op het Siloterrein worden verplaatst. Met de fusie tussen Coop en Plus ging de Autoriteit Consument en Markt akkoord, maar er moeten dan wel twaalf supermarkten aan een concurrent worden verkocht, onder wie die in Wekerom. 

Een raadslid stelde er schriftelijke vragen over aan het college omdat hij vreesde dat op deze manier Wekerom op termijn wel eens zonder supermarkt zou komen te zitten. Het is overigens ook nog niet definitief of er daadwerkelijk twaalf winkels hun deur moeten sluiten. ,,Het verdwijnen van een supermarkt in Wekerom is echter zeker niet aan de orde, alleen over de naam wordt nog onderhandeld”, zegt Thomassen. 

door Gerard van Wijk

advertentie