Noortje Lindeman van Pandje 9.
Noortje Lindeman van Pandje 9. Foto van 't Land

Nieuw: permanente make-up bij Pandje 9 in Barneveld

Zakelijk

BARNEVELD Veel meisjes en vrouwen herkennen het vast. Elke dag make-up aanbrengen omdat je er gewoon graag mooi en goed uit wil zien is vaak tijdrovend. Pandje 9 biedt de oplossing: permanente make-up ook wel PMU genoemd. Gediplomeerd PMU-artiest en piercer, Noortje Lindeman, heeft van haar passie haar werk gemaakt en plaatst sinds kort ook PMU bij Pandje 9.

Pandje 9 staat bekend om het fraai, creatief en professioneel aanbrengen van tattoos en piercings. Een tatoeage wordt iets dieper in de lederhuid geplaatst dan PMU. Daardoor is een tatoeage heel lang te zien. En dat is waar je waarschijnlijk ook voor gekozen hebt, maar je kunt ook kiezen voor PMU.

PIGMENTEREN Noortje: ,,Na jaren dienstzaam te zijn geweest als beroepsmilitair, ben ik na de komst van mijn dochter, doktersassistente geweest voor kinderen met kanker in het Pinses Máxima Centrum. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging in een ander vakgebied, waar altijd mijn interesse heeft gelegen. Ik heb me voor PMU goed voorbereid door het behalen van mijn diploma. PMU wordt vooral toegepast op je wenkbrauwen, bij je ogen als eyeliner of op je lippen. Vrouwen, maar ook mannen, jong en oud laten PMU aanbrengen. Je moet het eigenlijk zien als een zachte vorm van pigmenteren, waarbij ik door middel van een naaldmodule en pigment in de bovenste laag van de lederhuid werk.”

VOORDELEN PMU biedt een hoop voordelen. Gemak, tijdsbesparing, je make-up ziet er altijd professioneel uit. Je kunt er lang prima mee voor de dag komen. Deze manier van huidverfraaiing, en dat is per persoon verschillend, zal na een tot vier jaar vervagen. Dat heeft verschillende oorzaken. Door bijvoorbeeld de zon, de vernieuwing van de huid en het huidtype. Maar het biedt ook voordelen, omdat je flexibeler bent bij het maken van een nieuwe keuze.

FUNCTIES ,,Je kunt je look altijd weer aanpassen aan de tijd, een voordeel ten opzichte van een tatoeage dat nu eenmaal langer zichtbaar is. PMU wordt ook wel toegepast na een chemokuur of om ontstane littekens te maskeren. Het heeft dus zowel een cosmetische als een medische functie. Ik vind het een mooi breed vakgebied, een aanwinst voor mij en Pandje 9.”

Pandje 9. Nieuwe Markt 9n in Barneveld. T: 06-30947555

advertentie