Afbeelding
Gerwin van Luttikhuizen

Rhododendronkwekerij Nova Zembla breidt flink uit

Zakelijk

BARNEVELD Rhododendron XXL is een plant met knoppen zo groot als een mandarijn en een extra lange bloeitijd. En ook de geurende rhododendron zorgt voor extra beleving in de tuin. Het zijn voorbeelden van nieuwe soorten die rhododendronkwekerij Nova Zembla in Lunteren recent aan het assortiment heeft toegevoegd.

,,We hebben de afgelopen maanden zeker niet stilgezeten’’, lacht eigenaar Erwin Adams. Zijn terrein aan de Barneveldseweg heeft een metamorfose ondergaan. Het plantenaanbod is meer dan verdubbeld, de website is opgefrist en het is voor geïnteresseerden nóg eenvoudiger gemaakt om de duizenden rhododendrons en azalea’s te bewonderen. 

ADVIES Inmiddels heeft Nova Zembla meer dan vijftig soorten in het assortiment, in allerlei kleuren en maten. Vanuit heel Nederland komen particulieren en zakelijke klanten naar Nova Zembla vanwege de Veluwse kwaliteit, groothandelsprijzen en het deskundige advies van de rhododendron-specialist.

UITBUNDIGE BLOEI Rhododendrons zijn geliefd vanwege hun uitbundige bloei in het voorjaar en het blad dat het hele jaar door mooi groen blijft. De plant is solitair aan te planten, maar wordt ook vaak gebruikt voor een haag of wolk van rhododendrons. ,,De aanplant daarvan is een specialistische klus, die wij onze klanten graag uit handen nemen.’’ Het afgelopen jaar realiseerde Nova Zembla projecten door heel Nederland.

BLOOMBUX Een van de populairste planten in het assortiment van Nova Zembla is de Bloombux. ,,Deze dwergrhododendron is hét alternatief voor de kwetsbare Buxus’’, legt Erwin uit. ,,In tegenstelling tot de Buxus is Bloombux niet vatbaar voor de buxusmot en andere schimmels en plagen.’’ De nieuwe plant blijft het hele jaar groen, bereikt een hoogte van maximaal één meter en kan in allerlei vormen worden geknipt. ,,Als bonus verschijnen er in mei of juni prachtige roze bloemen. Bloombux is ideaal voor een mooie haag of bloemperk, maar ook als blikvanger in een bak op terras of balkon.’’ 

OPENINGSTIJDEN Kwekerij Nova Zembla aan de Barneveldseweg 39a is geopend op woensdag (13.00-16.00 uur), vrijdag (09.00-16.00 uur) en op zaterdag (09.00-15.00 uur). Op maandag, dinsdag en donderdag alleen op afspraak of online. Meer informatie via Kwekerijnovazembla.nl of 06-212 35939.


Afbeelding
Bloombux.
advertentie
advertentie