Nieuwbouwprijzen Barneveld verhoogd onder grote druk ontwikkelaars

4 november 2022 om 09:30 Wonen Jan van Uffelen
Afbeelding

BARNEVELD Onder grote druk van bouwers van nieuwbouwwijk Bloemendal, heeft de gemeente Barneveld besloten om de prijzen waarvoor ontwikkelaars nieuwe woningen mogen aanbieden te verhogen. Kort na de zomer weigerden marktpartijen een project met 42 woningen in de verkoop te doen, omdat zij meenden niet meer voor de vooraf afgesproken maximumprijzen te kunnen bouwen.

Dit onthulde wethouder Bennie Wijnne donderdagavond tijdens de raadsvergadering. Om voldoende betaalbare nieuwbouwwoningen te kunnen realiseren, hanteert de gemeente Barneveld bepaalde maximumprijzen waaronder deze mogen worden aangeboden. Tot voor kort werden de goedkoopste sociale koopwoningen voor maximaal 230.000 euro verkocht. Voo..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.