Barneveld wil isolatie particuliere huurwoningen stimuleren

28 september 2022 om 09:42 Wonen Esther Coumans
Afbeelding

BARNEVELD De gemeente Barneveld brengt momenteel in kaart in hoeverre de totale woningvoorraad is verduurzaamd en wat er moet gebeuren om de matig geïsoleerde huizen aan te pakken. Binnenkort komt daar een analyse van naar buiten. Er worden geen aanvullende eisen gesteld aan de mate van verduurzaming van een woning, voordat er toestemming wordt gegeven voor de verhuur ervan.

Dit meldt het college van burgemeester en wethouders in antwoord op vragen van Pro’98-fractievoorzitter Arjen Korevaar. Barneveld heeft eerder dit jaar maatregelen vastgesteld om huishoudens te helpen die in de financiële problemen komen door de steeds verder oplopende energierekening. Korevaar miste in die aanpak de particuliere verhuur.

ACTIEF AAN..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.