Plan voor woningbouw op terrein Vink van de baan

15 sep, 11:33 Wonen
Jan van Uffelen
default
default

BARNEVELD Het Barneveldse bedrijf Vink ziet af van een eerder plan om haar locatie aan de Valkseweg te verlaten en daarmee ruimte te creëren voor woningbouw. Dat meldt wethouder Bennie Wijnne in een memo aan de Barneveldse gemeenteraad. De conclusie van het bedrijf is dat voor dit plan de opbrengsten waarschijnlijk aanzienlijk lager zullen zijn, dan aanvankelijk verwacht. Daarmee is het plan volgens de wethouder economisch niet haalbaar.

Het gaat om het Vinkterrein op bedrijventerrein De Valk, waar het bedrijf een terrein van ruim 37.000 vierkante meter bezit. In juni meldde deze krant dat het bedrijf nadenkt over herontwikkeling, waarbij het bedrijf zou verhuizen naar bedrijventerrein Harselaar-Zuid. Het oude Vinkterrein tussen Hertespoor, Wildforster en Valkseweg zou dan geschikt kunnen zijn voor woning..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.