‘Eigen’ starters krijgen voorrang bij Barneveldse huur- en koopwoningen

13 sep, 13:05 Wonen
anp / Ramon van Flymen
Afbeelding

BARNEVELD Wethouder Bennie Wijnne van Barneveld is zeer te spreken over het kabinetsplan om gemeenten meer zeggenschap te geven over de toezegging van zowel huur- als koopwoningen. Vanaf volgend jaar mogen zij de helft van alle woningen die vrijkomen reserveren voor de eigen inwoners. ,,Elk instrument dat we kunnen krijgen om de eigen starters te helpen, is welkom”, aldus de wethouder.

Hij verwelkomde vanochtend het plan van het ministerie van Volkshuisvesting met groot enthousiasme. Jarenlang verzuchtten hij en zijn voorganger Aart de Kruijf dat ze geen mogelijkheden hadden om de eigen bevolking te helpen bij het bemachtigen van een woning. Starters die in hun eigen dorp wilden blijven wonen, werden geregeld afgetroefd door mensen van buiten. Volgens de Volkshuisvestingswet ..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.