‘Sociale starters in de knel bij verruiming starterslening Barneveld’

7 sep, 11:07 Wonen
Archief
4749647_vn06 starterslening.jpg
4749647_vn06 starterslening.jpg

BARNEVELD Het Barneveldse gemeentebestuur staat niet te popelen om de regeling voor startersleningen in de gemeente op dit moment te verruimen. Wanneer de maximale koopsom van 300.000 naar 350.000 euro zou worden verhoogd, zouden er zoveel meer kopers voor in aanmerking komen dat de starters die een woning in het goedkoopste segment zoeken in de knel kunnen komen, aldus het college van b. en w..

SGP-raadsleden Arend Flier en Guus Knapen vroegen het college van burgemeester en wethouders of een verhoging van de prijsklasse mogelijk is. Tegen gunstige voorwaarden kunnen starters maximaal 30.000 euro lenen bij de gemeente Barneveld, maar alleen als de koop- of aanneemsom beneden de drie ton blijft. De afgelopen jaren zijn de woningprijzen echter hard gestegen en de raadsleden wezen erop d..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.