‘Woningen in Bloemendal worden kleiner’

wo 4 mei, 09:32 Wonen
Gerwin van Luttikhuizen
Afbeelding

BARNEVELD De kans is groot dat woningen in de tweede fase van nieuwbouwwijk Bloemendal in Barneveld kleiner uitvallen dan in de eerste fase, waarvan de bouw nu gaande is.

In de eerste fase van Bloemendal heeft een woning in de goedkoopste prijscategorie (tot 230.000 euro) globaal negentig vierkante meter, twee slaapkamers en een zolder. Gezien het huidige hoge prijspeil van alle woningen en de steeds verder oplopende bouwkosten, is deze opzet in de tweede fase waarschijnlijk niet meer mogelijk. ,,Het is heel goed denkbaar dat die woningen minder ruim zullen uitvallen”, laat gemeentewoordvoerder Michiel van Werven weten. ,,We zijn natuurlijk afhankelijk van de markt. Wij kunnen wel willen dat de aannemer dit soort woningen onder de 230.0..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.