Afbeelding
Gerwin van Luttikhuizen

Nieuwe wijk ‘t Poortje krijgt zichtbaar vorm

Wonen

VOORTHUIZEN Ruim een halfjaar na de start van de bouwwerkzaamheden begint de nieuwe Voorthuizense wijk ‘t Poortje gestalte te krijgen. Dat is goed te zien op deze dronefoto, gemaakt door fotograaf Gerwin van Luttikhuizen. De eerste woningen zijn inmiddels al voorzien van dakpannen. Voor de bouw van andere huizen zijn de voorbereidende werkzaamheden al goed zichtbaar.

De nieuwe wijk vlak bij zwembad De Heuvelrand wordt gerealiseerd aan de Apeldoornsestraat, globaal tussen de Roelenengweg en de Heuvelrandweg. ‘t Poortje bestaat uit 36 koopwoningen en een appartementencomplex met 22 huurwoningen, waarvan 18 appartementen worden aangeboden in de sociale sector. Vier appartementen worden verhuurd in de vrije sector. De huizen worden ontwikkeld door bouwbedrijf Van de Kolk uit Garderen. Op de foto is bovenin, vlakbij de rotonde, de fundering te zien waar straks het appartementencomplex staat. 

De koopwoningen waren vorig jaar al snel allemaal verkocht, waarbij een fors deel aan mensen uit Voorthuizen of elders uit de gemeente Barneveld.
Op het bouwbord bij de te ontwikkelen locatie is goed te zien hoe de nieuwe Voorthuizense wijk er straks uit komt te zien.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie