‘Ontwikkelaar moet goed overleggen met de buurt’

29 mei, 12:50 Wonen
Erik van 't Land
Omwonende Arie Dost bij de plek in Voorthuizen waar Kootwijkerbroekse sloopmeters worden omgezet naar twee woningen.
Omwonende Arie Dost bij de plek in Voorthuizen waar Kootwijkerbroekse sloopmeters worden omgezet naar twee woningen.

VOORTHUIZEN De gemeente Barneveld zal voortaan ‘extra alert’ zijn, wanneer projectontwikkelaars met plannen komen en zeggen vooraf te hebben overlegd met de buurt. Die toezegging deed wethouder Bennie Wijnne woensdag tijdens de raadsvergadering, naar aanleiding van een plan voor een nieuwe woning aan de Oude Bijschoterweg in Voorthuizen.

Oppositiefracties vond dat de planontwikkeling niet de schoonheidsprijs verdiende. Het gaat om een plan voor functieverandering. Een nertsenhouderij aan de Plaggenweg in Kootwijkerbroek wordt gesloopt. Hiervoor komen drie woningen in de plaats: twee achter de bestaande voormalige bedrijfswoning aan de Plaggenweg en één op de betreffende locatie in Voorthuizen.

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.