Afbeelding
Woningstichting Barneveld

Marieta Peek nieuwe directeur van Woningstichting Barneveld

10 augustus 2021 om 09:47 Wonen

BARNEVELD Marieta Peek-Marlet wordt per 1 november de nieuwe directeur-bestuurder van Woningstichting Barneveld. Ze komt over van de Woningstichting Putten, waar zij de afgelopen 6,5 jaar dezelfde functie bekleedde.

De corporatie was sinds februari op zoek naar een opvolger voor Ronald Camstra. Die vertrok nadat was uitkomen dat hij, als fractievoorzitter van GroenLinks in Zeist, zelfgemaakte nepprofielen op sociale media inzette om in Facebook-discussies de standpunten van zijn partij te verkondigen. Sinds dat moment neemt John van Maastricht zijn taken bij Woningstichting Barneveld tijdelijk waar als plaatsvervangend bestuurder, samen met het managementteam. Over een kleine drie maanden zal Peek de rol van directeur-bestuurder op zich nemen. 

Peek was eerder als resource-manager bij een ICT-bedrijf en als HRM-adviseur bij een grote verzekeraar actief, voordat zij zeventien jaar geleden begon in de volkshuisvesting. Ze werd manager Woonservice bij Woonbedrijf Ieder1, een corporatie met zo’n 14.000 woningen in Deventer en Zutphen. Vervolgens werd ze manager Wonen en Strategie bij Provides in IJsselstein en de laatste 6,5 jaar is zij directeur-bestuurder bij Woningstichting Putten. ,,Met mijn ervaring op het gebied van organisatieontwikkeling bij zowel grote als kleinere organisaties, zet ik mij bewust in voor vernieuwing en professionalisering zonder gejaagdheid”, meldt Peek in een persbericht van de Barneveldse corporatie. ,,Vanuit verbinding en betrokkenheid bijdragen aan de volkshuisvestelijke doelstellingen in de gemeente Barneveld, daar zet ik mij samen met alle medewerkers graag voor in straks bij Woningstichting Barneveld.”

De Raad van Commissarissen is in haar nopjes met het aantrekken van Peek. ,,Marieta is een generalist met ervaring gericht op strategisch leiderschap in non-profit en profit organisaties”, aldus voorzitter Johan Borren. ,,Haar visie op de volkshuisvesting en haar brede bestuurlijke ervaring binnen de sector, ook in samenwerkingstrajecten met stakeholders op diverse niveaus en binnen de Veluwe, geeft mij alle vertrouwen in haar aantreden.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie