Beoogde locatie van het ecodorp in De Glind.
Beoogde locatie van het ecodorp in De Glind. S.Sluijter

Ecodorp De Glind zoekt nieuwe bewoners

5 augustus 2020 om 09:18 Wonen

DE GLIND Ecowonen Midden Nederland, de initiatiefnemer van het plan om in De Glind een nieuw 'ecodorp' te realiseren, is op zoek naar enthousiaste mensen die mee willen doen aan dit woonproject. ,,We zoeken voor een goede evenwichtige leeftijdsopbouw vooral nog mensen tussen de twintig en veertig jaar die hier willen wonen'', zegt Sacha Sluijter namens Ecowonen.

In september vorig jaar werd duidelijk dat er een plan is voor de realisatie van twintig tot vierentwintig duurzame woningen op het voormalige voetbalveld aan de Postweg in het dorp. De huizen moeten niet alleen energieneutraal zijn, maar zelf ook energie opwekken en gebouwd zijn van natuurlijke materialen, bijvoorbeeld kalkhennep en leem met stro.

Ook op andere vlakken staat in het ecodorp duurzaamheid centraal, zo is het idee. Zo wordt afvalwater gefilterd voor hergebruik en valt te denken aan een gezamenlijke moestuin en voedselbos. Het idee is dat de huizen worden ontwikkeld in zogeheten collectief particulier opdrachtgeverschap. Dinsdagavond vindt voor belangstellenden een online informatieavond plaats over dit project. Voor aanmeldingen hiervoor kunnen belangstellenden een mailtje sturen naar info@ecowonen.org.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie