Afbeelding
Eigen foto

‘Er vloog ineens een ijzeren voorwerp tegen de auto’

7 februari 2023 om 08:53 Verkeer en vervoer

KOOTWIJK/BARNEVELD Nietsvermoedend reed Margreet Brunekreef - van Egdom donderdagmiddag 2 februari op snelweg A1 ter hoogte van Kootwijk, toen ze ineens schrok van een stevige klap. Haar auto raakte zwaar beschadigd, maar waardoor precies? Ze is op zoek naar getuigen.

De oud-Barneveldse, nu woonachtig in Apeldoorn, kwam uit de richting van haar woonplaats en zette koers richting Barneveld, toen het rond kwart voor vijf ‘s middags gebeurde. ,,Er was niets aan de hand, tot ik iets verderop iets door de lucht zag vliegen. Waarschijnlijk was het een soort ijzeren of stalen voorwerp, maar wat het was weten we niet. Vervolgens was er een flinke klap. We konden doorrijden, maar dat de auto beschadigd was, was wel meteen duidelijk.”

Het was ook niet zo dat ze onder een viaduct doorreed. Margreet denkt dus niet dat er iemand bewust iets op de snelweg heeft gegooid. ,,In de verte zagen we wel vrachtwagens rijden, wellicht is er iets afgevallen. Maar we weten het niet; we staan voor een raadsel.”

De bumper, motorkap en voorruit raakten beschadigd en het herstel ervan gaat aardig in de papieren lopen. ,,Je wilt de kosten verhalen, hier kunnen wij tenslotte niets aan doen. Maar het lastige is: je hebt geen tegenpartij.” Via de krant hoopt Margreet getuigen te vinden, die haar raadsel mogelijk kunnen oplossen.

Hoewel de schade dan stevig is, beseft Margreet wel dat ze ook geluk heeft gehad. ,,Dit had misschien ook erger af kunnen lopen. Gelukkig kunnen we het allemaal navertellen. Maar we hopen wel dat ook de schade afgehandeld kan worden.”

Wie iets heeft gezien, kan contact opnemen met Margreet Brunekreef: 06-12588307 of margreetvanegdom@hotmail.com.

Jannes Bijlsma

Je las zojuist een gratis artikel. Alles lezen? Profiteer van de kennismakingsactie voor 1,25 euro per week

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie