‘Snelheid verlagen op zeven weggedeelten in en om Garderen’

25 mei, 14:36 Verkeer en vervoer
Henk Hutten
Verkeer in centrum Garderen
Verkeer in centrum Garderen

GARDEREN De maximumsnelheid van alle doorgaande wegen in en rond Garderen moet naar beneden worden bijgesteld. Dat voorstel heeft de gemeente Barneveld gedaan aan de provincie Gelderland, die wegbeheerder is van een aantal van deze wegen. Het is onderdeel van een totaalaanpak om het doorgaand (vracht)verkeer drastisch te verminderen, waar het dorp al jarenlang onder gebukt gaat.

Vorige maand diende de gemeente de visie in, met daarin mogelijkheden voor het afwaarderen van naar Garderen toeleidende wegen. Deze is samen met betrokken Garderenen opgesteld, waaronder Plaatselijk Belang. De provincie gebruikt dit document als inbreng voor de op te stellen trajectvisie voor de provinciale weg N310 (Elburg-Oosterbeek). Die visie dient weer als basis voor toekomstig groot onde..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.