Het asfalt van de Postweg in De Glind is erg slecht.
Het asfalt van de Postweg in De Glind is erg slecht. Erik van 't Land

Plan voor verbetering Postweg De Glind is in de maak

23 maart 2022 om 13:27 Verkeer en vervoer

DE GLIND De Postweg in De Glind wacht een grootscheepse aanpak. Het plan is om nog dit jaar een ‘duurzaam veilige weginrichting’ te realiseren in het dorp, waar nu nog sprake is van achterstallig onderhoud, met veel gaten in het asfalt.

De afgelopen maanden is de staat van onderhoud van de weg onder de loep genomen en is gekeken welke maatregelen er op basis van een ,,integrale aanpak’’ genomen moeten worden. De aanpak is ook besproken met belangenvereniging De Glind. ,,Deze studie is nu afgerond’’, meldt het Barneveldse college van burgemeester en wethouders. Wat in de verdere uitwerking van de plannen nog volgt, zijn gesprekken met afzonderlijke bewoners van de Postweg.

De bedoeling is dat een nieuwe weginrichting voor het gedeelte binnen de bebouwde kom, wordt gecombineerd met grootschalig onderhoud. Het college meldt dit nu in antwoord op vragen van Maarten Schipper (CDA), die wilde weten hoe het zit met deze ,,ronduit slechte weg.’’ Volgens hem zorgt het achterstallig onderhoud voor onveilige situaties, vooral voor fietsers en spelende kinderen. Ook de aansluiting met de drempels op de Postweg is volgens Schipper niet goed, en het fietsgedeelte op de weg is niet meer zichtbaar.

Dat het noodzakelijk is de slechte weg aan te pakken, is volgens het college bekend. Hoe snel dat precies gaat gebeuren, nog niet. ,,Momenteel wordt inzichtelijk gemaakt wat de kosten zijn van deze integrale aanpak. Op basis van dit inzicht volgt een voorstel om het benodigde budget beschikbaar te stellen’’, meldt het college. Daarna kan de uitvoering ingepland worden. In de aanpak van de weg, wordt ook gekeken naar het probleem van sluipverkeer en vrachtverkeer richting snelweg A28, evenals maatregelen om snelheidsovertreders tegen te gaan. ,,De aanpak draait niet alleen om vernieuwing van het wegdek, maar ook om een betere inrichting, om de veiligheid van alle gebruikers beter te kunnen waarborgen.’’

Wouter van Dijk

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie