‘Botsbocht’ bij Barneveld leidt tot Kamervragen

14 jan, 21:37 Verkeer en vervoer
Aber Media
Afbeelding

BARNEVELD/DEN HAAG De aanhoudende reeks ongevallen in de beruchte ‘botsbocht’ op de afrit van de A1 naar de A30 bij Barneveld, leidt tot Kamervragen in het Haagse parlement. Kamerlid Jaco Geurts (CDA) vraagt minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat om opheldering over deze verkeerssituatie, naar aanleiding van een publicatie hierover, afgelopen vrijdag in de Barneveldse Krant.

Begin dit jaar vonden op deze plek al twee ongevallen plaats, vorig jaar waren dat er in totaal vijftien. Het gaat hierbij specifiek om de dubbele uitvoegstrook van de A1, voor automobilisten komende uit de richting Amersfoort, die rechts afbuigen naar de A30 richting Ede. Enkele honderden meters na het verlaten van de A1, ontmoeten deze automobilisten een bijzonder scherpe bocht naar rechts, a..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.