‘Breng sluipverkeer op Lunterseweg in beeld’

14 juni 2021 om 07:48 Verkeer en vervoer AberMedia
Verkeersdrukte op de Lunterseweg, archieffoto
Verkeersdrukte op de Lunterseweg, archieffoto

BARNEVELD De Lunterseweg in Barneveld wordt steeds vaker gebruikt door sluipverkeer dat op deze manier de filedruk bij knooppunt A1/A30 probeert te omzeilen. Dat stelt de fractie van oppositiepartij Lokaal Belang. De partij vraagt het college om deze verkeerstoename te meten en vervolgens maatregelen te treffen om sluipverkeer te ontmoedigen.

Dat stelt de fractie, die hierover donderdag tijdens de behandeling van de Kadernota een voorstel indient. Het gaat om sluipverkeer vanaf de A30 via de Scherpenzeelseweg, Lunterseweg, Van Zuijlen van Nieveltlaan en Stationsweg richting snelweg A1, en vice versa. ,,We zien dat veel doorgaand verkeer gebruikmaakt van deze route, óók vrachtverkeer’..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.