‘Risico’s op stalbranden in beeld brengen’

6 mei 2021 om 17:11 Maatschappelijk AberMedia
Afbeelding

BARNEVELD De gemeenten Barneveld, Scherpenzeel en Woudenberg werken, samen met onder meer de brandweer, verzekeraars, ongediertebestrijders en belangenorganisatie LTO Gelderse Vallei, aan een project om risico’s op stalbranden met praktijkvoorbeelden duidelijk in beeld te brengen. Deze maand vinden daarvoor risico-inventarisaties plaats bij verschillende boerenbedrijven, waaronder een pluimveehouder in De Glind en een kalverhouder in Stroe.

Dat meldt wethouder Bennie Wijnne in een memo aan de Barneveldse gemeenteraad. In totaal worden risico-inventarisaties gedaan bij vier agrarische bedrijven. Bij een varkensbedrijf in Scherpenzeel is dat al gebeurd. Door de coronacrisis zijn de andere bezoeken, die eerder al gepland waren, enkele malen uitgesteld.

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.