Afbeelding
Henk van IJken

Treinen Valleilijn rijden wel, maar eens in de twee uur

7 februari 2021 om 14:46 Verkeer en vervoer

BARNEVELD Vanwege de sneeuwval heeft Connexxion de dienstregeling van de Valleilijn aangepast. De treinen tussen Amersfoort en Ede-Wageningen rijden eens in de twee uur. Voor verdere updates vandaag en de komende dagen zie onze banner op www.connexxion.nl.

De treinen van NS gaan zondag de rest van de dag niet meer rijden. NS en ProRail hebben daartoe besloten vanwege het aanhoudende winterweer. ,,Op dit moment zijn er te veel storingen om een betrouwbare treindienst te kunnen bieden”, laat de NS weten.

Later op de dag volgt meer informatie over het treinverkeer op maandag. ,,Wij adviseren reizigers de reisplanner en de nieuwsberichten goed in de gaten te houden”, aldus de NS.

Het winterse weer, dat gepaard gaat met veel sneeuw, ijzel en wind, zorgt zondag voor veel problemen op het spoor. Zo bevriezen op veel plaatsen wissels, doordat er sneeuw tussenkomt.

Ook spoorwegbedrijven Arriva en Connexxion laten hun treinen voorlopig niet rijden. Vervoerder Keolis is bezig met het opstarten van de treindienst tussen Zwolle en Kampen.

BUSVERKEER Niet alleen het treinverkeer, ook het busverkeer raakte zondag ontregeld door het winterweer. Vervoerder Arriva heeft de bussen stilgezet in onder meer Groningen en Friesland, het oosten en het westen van het land.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie