Afbeelding
Heimen Schuring

Eerste hagenpreek Hervormd Barneveld succes

19 juli 2020 om 19:20 Religie Coronavirus

BARNEVELD Hervormd Barneveld heeft vanmorgen met succes de eerste hagenpreek gehouden, een kerkdienst in de open lucht. Op een weiland aan de rand van Barneveld kwamen 250 kerkgangers samen voor de openluchtdienst. Door looproutes en afstanden aan te geven met rood-wit lint, kon deze dienst op een 'coronaveilige' manier doorgaan en konden kerkgangers ook zingen tijdens de dienst. Iets wat tijdens de binnendiensten nog niet is toegestaan.

Het is de bedoeling dat Hervormd Barneveld de komende tijd elke zondagochtend één kerkdienst in de open lucht houdt. Door dit op deze manier te doen, mogen meer mensen de dienst bijwonen en mag er ook bij gezongen worden. Het idee is niet geheel nieuw, want de kerkgenootschap houdt normaal gesproken elk jaar met Tweede Pinksterdag al een hagenpreek. Om nu in deze coronaperiode de mogelijkheden tot kerkgang te vergroten, wordt de openluchtdienst meerdere keren deze zomer ingezet.

Kerkgangers die de dienst wilden bijwonen, dienden zich vooraf aan te melden, waarna ze de locatie te horen kregen. Dit laatste om te voorkomen dat veel mensen op goed geluk naar de locatie van de openluchtdienst zouden komen. Vooraf was namelijk al snel duidelijk dat de animo groter is dan het toegestane maximum van 250 bezoekers.

Hervormd Barneveld gaat naar eigen zeggen nog wel met de gemeente Barneveld in overleg om te bekijken of het maximum aantal bezoekers bij komende hagenpreken op een veillige manier omhoog kan.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie