Celstraf na ontucht op zorgboerderij Barneveld

ma 2 mei, 11:48 Rechtbank
Rechtspraak
Afbeelding

BARNEVELD/ARNHEM (APA) Een 55-jarige man uit Wageningen, die vorig jaar ontucht pleegde met een 15-jarig meisje op zijn zorgboerderij in Barneveld, is door de rechtbank in Arnhem veroordeeld tot twaalf maanden cel, waarvan acht voorwaardelijk. 

Het meisje bezocht vorig jaar de zorgboerderij, omdat zij thuis problemen had. De man werd verliefd op de 15-jarige en zoende haar regelmatig en betastte haar op intieme plekken. 

De rechtbank neemt het de man vooral kwalijk dat hij als zorgverlener het vertrouwen heeft geschaad dat het meisje en haar ouders in hem hadden. Naast de straf moet hij een schadevergoeding van ruim 3.000 euro aan het slachtoffer betalen, moet hij zich laten behandelen voor zijn grensoverschrijdende gedrag en heeft hij e..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.