Omstreden woningbouw naast Hubo Voorthuizen mag doorgaan

20 jan 2022, 09:46 Rechtbank
Wouter van Dijk
Afbeelding

VOORTHUIZEN/DEN HAAG Een nader geluidsonderzoek en aangescherpte voorschriften voor de bedrijfsvoering van bouwmarkt Hubo in Voorthuizen heeft het naastgelegen woningbouwplan gered. Die maatregelen gaven voor de Raad van State de doorslag. De Raad gaf woensdag alsnog goedkeuring aan het bestemmingsplan waarin de bouw wordt geregeld.

Het gaat om drie appartementengebouwen met in totaal 12 appartementen aan de Baron van Nagellstraat. De Raad was aanvankelijk kritisch over het woningbouwplan. Het bestemmingsplan voor dit project werd zelfs geschorst vanwege twijfels over het leefklimaat bij de nieuwe woningen. Twee van de drie appartementengebouwen komen op zeer korte afstand te staan van de autowasstraat die Hubo exploiteert. Maar het gem..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.