Televisiemaker Jaïr Ferwerda op bezoek bij Van Reenen in Barneveld vanwege de SGP-campagne.
Televisiemaker Jaïr Ferwerda op bezoek bij Van Reenen in Barneveld vanwege de SGP-campagne. Jan Pieter Rottier

Barnevelds transportbedrijf op landelijke tv vanwege SGP-campagne

14 november 2023 om 20:33 Politiek

Televisiemaker Jaïr Ferwerda interviewde gisterenmiddag SGP-fractievoorzitter Chris Stoffer bij transportbedrijf Van Reenen in Barneveld. Dit in het kader van de verkiezingen. Het item was gisterenavond rond de klok van 22:00 uur te zien bij talkshow BEAU op RTL 4.

Bij het transportbedrijf op de Harselaar werd een heuse oranje SGP-vrachtwagen onthuld. Hierop staan teksten als ‘boeren zijn brood nodig.’ En: ‘Woord houden.’ Op de achterkant prijkt het gezicht van de christelijke politicus. ,,Zo ziet het er in de spiegel ook uit’’, zei hij nuchter tegen Ferwerda, bekend van zijn luchtige en tegelijk prikkelende interviews met politici. 

De verslaggever reed ook een stukje mee. In de cabine klonk vervolgens het Wilhelmus, het volkslied dat vaak te horen is op SGP-bijeenkomsten. Stoffer zat overigens niet zelf achter het stuur; hij heeft geen groot rijbewijs.

KRAPPE BEURS

In de truck worden eieren vervoerd. Plaats van bestemming zijn verschillende voedselbanken door het hele land, evenals adressen waar mensen wonen met een krappe beurs. De inhoud, maar ook de bestickering en belettering van de wagen is een initiatief van tientallen ondernemers uit de Foodvalley.

Na het televisieoptreden kreeg Stoffer een uitgebreide rondleiding door het warehouse van Van Reenen, een naar eigen zeggen oer-Barnevelds bedrijf. Hij sprak zich onder meer uit voor het bereikbaar houden van de regio. Vandaag op deze site en in de krant een reportage.

Het item is hier te volgen.

advertentie
advertentie