Jan Willem van den Born krijgt een gouden speld van de gemeente Barneveld opgespeld door burgemeester Jacco van der Tak.
Jan Willem van den Born krijgt een gouden speld van de gemeente Barneveld opgespeld door burgemeester Jacco van der Tak. Gerwin Boswijk

Raadslid Van den Born neemt afscheid: ‘Jouw energielevel is onbegrensd’

28 september 2023 om 12:07 Politiek

BARNEVELD Nestor Jan Willem van den Born heeft woensdagavond afscheid genomen van de Barneveldse gemeenteraad. De fractievoorzitter van Lokaal Belang zat in totaal 22 jaar in de lokale politiek en kreeg bij zijn afscheid een gouden speld met het wapen van de gemeente Barneveld opgespeld.

Burgemeester Jacco van der Tak bracht de aanwezigen in herinnering dat hij de zevende burgemeester is waarmee Van den Born heeft gewerkt. Dat begon in 1989 met Cor Labree, waarna Ton Hardonk, Wim Burgering, Jos Houben, Asje van Dijk en Jan Luteijn zouden volgen. ,,Jouw energielevel is onbegrensd”, sprak Van der Tak Barnevelds langstzittende raadslid toe. ,,Voor dag en dauw ben je in touw. Of het nu gaat om het plaatsen van verkiezingsborden, politiek overleg met collega’s of tot diep in de nacht werken aan moties. Ook schuwde je het debat in onze raad niet.”

SGP-raadslid Guus Knapen sprak Van den Born eveneens toe. Zij kennen elkaar sinds 2002, toen Knapen voor het eerst in de raad kwam en Van den Born nog voor de VVD actief was. ,,Ik stuitte toen nogal eens op een zeer fanatieke VVD’er. Met een grote gedrevenheid voor elk onderwerp. Het waren soms felle debatten over onderwijs, sport, kunst en cultuur. Het waren mooie tijden. We waren het lang niet altijd met elkaar eens, maar dat mag in de politiek.”

In een interview met deze krant kijkt Van den Born aanstaande zaterdag uitgebreid terug op zijn lange carrière in de Barneveldse politiek.

advertentie
advertentie
advertentie